Şırnak'ta muhabirlerin işine son verildiği iddiası

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta muhabirlerin işine son verildiği iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 15:45

Haberin Devamı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner, Bugün Gazetesi köşe yazarı Gültekin Avcı'nın Şırnak'ta yerel gazetelerde çalışan 15 muhabirin işine son verildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Caner, yaptığı yazılı açıklamada, Bugün Gazetesi köşe yazarlarından Avcı'nın Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin kaleme aldığı yazısının bir bölümünde bölgede bulunan gazetecilerin baskıya maruz kaldıklarını ve olayları gerçek boyutu ile yansıtan 15 yerel gazetecinin işine son verildiğini iddia ettiğini belirtti.

Avcı'nın iddiasının gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını ve araştırma yapmadan, masabaşı haberciliği yapmaya çalıştığını aktaran Caner, "Şırnak'ta 10 gazete mevcut olup, son 5 ay içerisinde hiçbir gazetenin muhabir değişikliğine gitmediği veya herhangi bir muhabirin işine son verilmediği bütün resmi kayıtlarda mevcuttur. Ayrıca Şırnak Gazeteciler Cemiyeti'nde de hiçbir üye değişikliği yapılmadığı gibi mevcut 54 üyemiz de aktif bir şekilde görev yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Caner, basına baskı yapılıyor imajı verilerek, rant sağlandığını savunarak, şunları kaydetti:

"Avcı'nın kaleme aldığı yazısında belirttiği gibi bölge muhabirlerinin gerçekleri yansıtmaması yönünde baskı gördükleri haberi gerçekliği yansıtmadığı gibi, basının tarafsız ve gerçeklik ilkesine aykırı bir yazıdır. Muhabirler baskı görüyor yada işten atılıyor ibaresi, basına baskı uygulanıyor imajı vererek, yazısını okutmaya çalışması yada rant sağlama politikası olarak değerlendiriyoruz. Şırnak il sınırları içerisinde hiçbir muhabirin baskıya uğradığı veya işine son verildiği gibi olayların mevcut olmadığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!