Şırnaklı öğrenciler Antalya'nın kalbinde

Güncelleme Tarihi:

Şırnaklı öğrenciler Antalyanın kalbinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 11:21

Şırnaklı öğrenciler Antalya'nın kalbinde

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - 'BİZ Anadoluyuz Projesi' kapsamında Şırnak'tan Antalya'ya gelen öğrenciler tarihi Kaleiçi'ni gezdi.

Antalya Valiliği tarafından yürütülen Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında ikinci kafiledeki Şırnak'tan gelen öğrenciler Kaleiçi'nin tarihi izlerinin peşinden gitti. Büyüleyici güzellik karşısında çok etkilendiklerini dile getiren öğrenciler bu kadar güzel bir şehir göreceklerini ummadıklarını belirtti.

Şırnaklı öğrenciler Antalya'nın kalbi Kaleiçi'nin tarih kokan dar sokaklarında merakla ve şaşkınlıkla gezdi. Üç Kapıları, kale burçları, Yat Limanı, Yivli Minare'yi gezen öğrenciler "Antalya gerçekten çok güzel bir şehir. Biz televizyondan hep deniz ve güneş var diye biliyorduk ama Antalya'da çok güzel tarihi yerler var. Turistler buraya sadece deniz için değil büyüleyici bu tarihi mekânları keşfetmek için geliyor olmalılar. Çok etkilendik, her şey çok doğal sokaklarda gezerken sanki 200 yüzyıl önce yaşıyorduk gibi hissettik" dedi.

Hayatlarında ilk defa deniz gördüklerini belirten öğrenciler, "Yat Limanı çok güzeldi. Bir taraftan uçsuz bucaksız denizi seyrediyorsunuz diğer taraftan kocaman kayaların üstünde çok güzel bir şehri. Yat limanında oyuncak müzesine gittik. Eski yeni birçok görmediğimiz oyuncak vardı. Antalya'da çocuk olmak çok güzel, yapacak bu kadar çok şey, gezecek bu kadar çok yer varken hiç sıkılmazsın" dedi.

Antalya'ya gelirken ilk defa şehir dışına çıkacakları için endişeli olduklarını belirten öğrenciler, "Bizi o kadar sıcak karşıladılar ve o kadar güzel yerlere götürdüler ki endişe gitti. Mutluluk ve heyecan başladı. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz daha güzel olamazdı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!