Şırnak Valisi Aktaş, askeri birlikleri denetledi

Güncelleme Tarihi:

Şırnak Valisi Aktaş, askeri birlikleri denetledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 21:35

Şırnak Valisi Aktaş, askeri birlikleri denetledi

Haberin Devamı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA) - ŞIRNAK Valisi Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ile birlikte Habur Sınır Kapısı ve askeri birliklerde incelemelerde bulundu. 
Valiler kararnamesi ile Şırnak'a atanan Vali Mehmet Aktaş, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ile birlikte bugün Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu. Burada Habur Mülki İdare Amiri Vali yardımcısı Ümit Altay ve Silopi Kaymakamı Savaş Konak tarafından karşılanan Vali Aktaş, sınır kapısı hakkında bilgi alarak, Habur Hudut Komutanlığı'na geçti. Burada da yetkililerden sınır hattı ve bölge ile ilgili bilgi alan Aktaş, daha sonra Ovaköy 1'inci Hudut Bölük Komutanlığı'na giderek, Irak sınırının sıfır noktasına hakim yerlere konuşlandırılmış Ovaköy ve Altunbeyli kalekollarını ziyaret etti. Kalekolların genel durumunu inceleyen Vali Aktaş, 172'inci Zırhlı Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Temizer’den de birliklerle ilgili bilgi aldı.
İki günlük programın ikinci gününde Şenoba Karaçalı 2'nci Hudut Bölük Komutanlığı'nı ziyaret eden Vali Aktaş, Modüler Askeri Üs’te incelemelerde bulundu. Üs bölgesi ile ilgili 48'inci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıdvan Yücel Yıldız’dan brifing alan Vali Aktaş, daha sonra Şenoba 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'na giderek, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı ile birlikte güvenlik korucuları ve bölgenin önde gelen isimleriyle buluşarak, sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!