Sıra Bostanlı Deresi'nde

Güncelleme Tarihi:

Sıra Bostanlı Deresinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 13:38

İzmirliler'in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez'i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen "İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi. Bu konuda uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yapım ihalesi için hazırlıklara başladı.

Haberin Devamı

Bostanlı'da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi hedefleniyor. Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Ahşap günbatımı platformları ve wi-fi erişim alanı kullanıma sunulacak. Bu alanda suni bir tepe yapılarak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratılacak. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek ve Bostanlı iskele yönüne doğru devam ettirilerek sürekliliği sağlanacak. Rekreasyon alanına piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları ile oturma birimleri yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Sıra Bostanlı Deresinde


İlk uygulama alanını takip edecek ikinci uygulama ise Mavişehir yönüne doğru kıyı boyunca devam edecek. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı Deresi üzeri bağlantı yolları düzenleme projesi için 2 Nisan 2015 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Çalışma Gün Sazak Bulvarı ile Demirköprü Alt geçidi arasında yapılacak. Proje kapsamında daha önce Bostanlı Deresi üzerine yapılan 5 köprünün bağlantı yolları yapılacak. Ayrıca Gün Sazak Bulvarı ile Demir Köprü Alt Geçidi arasında yapılan kamulaştırmalar ile yeni açılacak imar yolları, derenin sağından ve solundan trafik akışı sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!