Sinop’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Sinop’ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:23

SİNOP İSKELE MEYDANI ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE DÜZENLENEN CUMHURİYET BAYRAMI ŞÖLENİNE SİNOPLULAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİLER.

Sinop İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı şölenine Sinoplular büyük ilgi gösterdiler.
Alanı dolduran binlerce Sinoplu vatandaş ellerindeki Türk bayraklarını coşku ile sallayarak, tören etkinliğine eşlik ettiler. Dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla start alan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün İskele Meydanı’nda düzenlenen törenle taçlandırıldı.
Sinop Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programı, Vali D. Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten ve Belediye Başkanı Baki Ergül’ün halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Vali Çetinkaya törendeki konuşmasında, “Türk milleti olarak bugün hepimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın onur ve kıvancını yaşıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu olan Kurtuluş Savaşı, milletimizin her ferdinin fedakarlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işgali karşısında halkımız tek vücut olmuş, Meclis’in açılmasıyla birlikte kurtuluşa ve ardından Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. Tüm bu gayretlerin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir. Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden tam 92 yıl geçti” dedi.
Vali Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşatılması, bu onur ve gururu yaşayan atalarımızın çocukları olarak, hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır. Bu uğurda hepimiz el ve gönül birliği içerisinde birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, her geçen yıl büyüyen ve gelişen bir devletin vatandaşları olarak, bu gelişimi engellemek isteyenlerin oyuncağı olmadan, onların bizim için hazırladıkları senaryoların figüranı olmadan sımsıkı kenetlenmeli ve Cumhuriyet bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmalı, her alanda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımalıyız. Başta siz gençler olmak üzere, milletçe, yakın bir zamanda göreceğiz ki, bu hedef bizi dünyanın en güçlü devletlerinden biri yapacaktır. Aziz milletimiz azmiyle ve kararlığıyla kendini hak ettiği yerde bulacaktır.”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve şiirlerin okunmasının ardından kutlama programı, geçit töreniyle son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!