Sınıfta bırakan profesörü odasında bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

Sınıfta bırakan profesörü odasında bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

Konya’da Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Ziraat Mühendisi M.F.U., iç hastalıkları dersinden 3 yıldır devamsızlıktan sınıfta kalmasından sorumlu tuttuğu İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Mehmet Maden’i, odasında 'rambo' tabir edilen bıçakla 5 yerinden bıçakladı. Aynı üniversitenin Selçuklu Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Prof. Dr. Maden’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken, kaçan öğrenci kısa süre içinde yakalandı.

Haberin Devamı

Karaman’da oturan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görev yapan evli 2 çocuk babası Ziraat Mühendisi M.F.U. (37), 2004 yılında ikinci üniversite olarak Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne başladı. Karaman’da oturduğu ve çalıştığı için derslerine tam olarak katılamayan M.F.U. iddiaya göre iç hastalıkları dersinden devamsızlık nedeniyle bu yıl üçüncü kez kaldı. Bunun üzerine M.F.U., dün Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü’ndeki Veterinerlik Fakültesi’ne gelerek, dersten kalmasından sorumlu tuttuğu İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Maden’e, kendisini dersten geçirmesini istedi.

Prof. Dr. Maden’den olumsuz cevap alan M.F.U. tepki gösterdi. Ardından profesör ve öğrencisi arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine M.F.U. iddiaya göre yanında bulundurduğu ve 'rambo' tabir edilen bıçakla Maden’e saldırdı. Vücudunun 5 yerinden bıçak darbesi olan Maden, ambulansla kampüs içindeki Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. Ameliyattan sonra kritik yoğun bakım bölümüne alınan Maden’in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olaydan sonra otomobiliyle kaçan M.F.U. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!