Sincan trafiğine ‘can damarı’ olacak

Güncelleme Tarihi:

Sincan trafiğine ‘can damarı’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 13:42

Sincan trafiğine nefes aldıracak 40 kilometrelik Yenikent-Temelli Bulvarı çalışmaları başladı. 820 günde tamamlanması planlanan dev bulvar, ilçedeki 6 sanayi bölgesinin de lojistik anlamda can damarı olacak.

Haberin Devamı

Sincan'ı, İstanbul ve Eskişehir yollarına direkt bağlayacak 40 kilometrelik Yenikent-Temelli Bulvarı için ilk kazma vuruldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen bulvar; Eskişehir, Ayaş ve İstanbul çevre yollarını birbirine bağlayacak. Bulvarın, kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Biraz geç oldu ama çok güzel olacak. İnşallah kazasız ve belasız hızlı bir şekilde tamamlanır. Ödeneği hazır. İhalesi daha önceleri iptal edilmişti ama şimdi kesinleşti ve sözleşmesi yapıldı” dedi.

SANAYİCİLERİN UMUDU

Dev bulvar sayesinde Sincanlı sanayicilerin, Kocaeli gibi sanayi kentleri ile yarışır hale gelebileceğini de ifade eden Başkan Tuna, şunları söyledi:
“Yol, Sincan’daki 6 sanayi bölgesinin İstanbul Çevre Yolu’na, Ayaş Devlet Yolu’na ve Eskişehir Yolu’na kısa sürede bağlanmasına vesile olacak. Sincan’ın sanayisine ve ekonomisine çok ciddi katkı sunacak. Sincanlı sanayicilerin umudu. Bu yol sayesinde ilçemiz ihracat bakımından Kocaeli gibi illerle yarışır hale gelecek. Buradaki 6 organize sanayi bölgesi tam kapasite çalıştığı zaman ihracatta önemli bir yere sahip olacağız.”

Haberin Devamı

820 GÜNDE TAMAMLANACAK

Eskişehir Çevreyolu, Ayaş Çevreyolu ve İstanbul Çevreyolu’nu birbirine bağlayacak olan 40 kilometrelik bulvarın, ihalenin ardından 820 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Sincan’daki organize sanayi bölgelerinin de içinden geçecek olan bulvar Ankara trafiğine de rahat bir nefes aldıracak. Bulvar üzerinde 7 köprülü kavşak, 700 metrelik viyadük, beş üst geçit ve üç demiryolu alt geçit köprüsü olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!