Şimşek ailesinden kadınlar günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Şimşek ailesinden kadınlar günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 13:17

Şimşek ailesinden kadınlar günü mesajı

Haberin Devamı

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Valisi Yılmaz Şimşek ile eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ortak mesaj yayınladılar.

Mesajlarında; Bilindiği üzere Dünya Kadınlar Günü  her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. Kadınlar gününün esas amacı kadınların haklarını anımsatmak ve onların yalnız olmadıklarının vurgusunu yapmaktır. Aile birliğinin en önemli unsuru ve toplumun temel taşı olan Türk kadını daima özverinin, sevginin kaynağı olmuş, tüm zorluklar karşısında fedakârlığını esirgememiş, hayatın her alanında  siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesinde ve kalkınmasında önemli rol üstlenmiştir. Gazi Mustafa  Kemal Atatürk “Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini  kurtuluşa ve zafere götürmekte,  Anadolu kadınından fazla çalıştım”  diyemez sözüyle de   Türk Kadınının  ne kadar değerli, fedakar  olduğunu  vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi eşleri ve annelerimiz olmak üzere; Hayatımızın her anında varlıklarını  hissettiğimiz  Kadınlarımızın  “ 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü “kutlar selam ve saygılarımızı  sunarız” ifadelerini kullandılar.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!