Simbiyoz Projesi'nde yatırım alanları

Güncelleme Tarihi:

Simbiyoz Projesinde yatırım alanları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 11:45

Simbiyoz Projesi'nde yatırım alanları

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen, Gaziantep Endüstriyel Simbiyoz Projesi kapsamında, GSO üyeleri enerji, kaynak ve atık alanlarında yeni yatırım konularından faydalanabilecek. Tamamlanan proje kapsamında atıkların geri kazanımı ile ilgili yeni yatırım alanları belirlendi.
Belirlenen alanlara göre üyeler, etkili bir enerji, kaynak ve atık yönetimiyle, hem kaynak kullanımları azaltarak verimliliklerini arttırabilecek, hem de aynı düzeydeki üretim için daha az çevresel etki oluşturabilecek. Proje kapsamında sektörler incelenerek birçok sektör için atıkların geri kazanımı noktasında,  kullanılmış halıların ve halıfleks fire atıklarının geri kazanımı, kullanılmış pet malzemelerin geri kazanımı ve Re-Pet hammadde imalatı, kullanımı mevcut olmayan polimer bazlı atıkların inşaat malzemeleri üretiminde kullanımı, polipropilen atıklarının geri dönüştürülmüş örülmemiş kumaş üretiminde, geri dönüştürülmüş halı ipliği ve halı üretiminde kullanımı, gıda sektörü organik atıklarının hayvan yemi üretiminde kullanımı, plastik ayakkabı ve terlik sektörü EVA ve poliüretan atıklarının değerlendirilmesi atık araç lastiklerinin spor sahası ve oyun bahçesi gibi dış zeminlerin üretiminde kullanımı, kömür kazanlarından oluşan kül atıklarının yapı malzemeleri imalatında kullanımı, kullanımı mevcut olmayan polimer bazlı atıklar ve tehlikeli atıkların enerji eldesi için yakılması konuları ortaya çıktı.
GSO üyelerine bu yeni yatırım alanlarından ilgilendikleri başlıklar için yüzde 50’si proje kaynaklarından yüzde 50’si firmalar tarafından karşılanmak sureti ile detaylı fizibilite raporu hazırlanacak.
Gelen başvurular öncelik sırasına göre değerlendirmeye alınacak ve ilgilenen üyeler ile özel olarak görüşülecek ve konu hakkında detaylı bilgi GSO’dan öğrenilebilecek.

SİMBİYOZ NEDİR?
Simbiyoz kavramı endüstriyel işletmelerin karşılıklı fayda sağlayacakları ortaklıklar kurması olarak  tanımlanabilir. Bu ortak kullanımda atıklar başta olmak üzere, diğer kaynakların da (enerji, lojistik, insan gücü, yatırım, su, vb.) kullanımı söz konusudur. Endüstriyel Simbiyoz yaklaşımıyla gerçekleştirilecek etkili bir enerji, kaynak ve atık yönetimiyle, hem kaynak kullanımları azaltarak verimliliklerini arttırabilecek, hem de aynı düzeydeki üretim için daha az çevresel etki oluşturabilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!