Simavlılar uçmayı öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Simavlılar uçmayı öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 12:35

Simavlılar uçmayı öğreniyor

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde belediye ve Türk Hava Kurumu (THK) işbirliğinde ilk kez açılan yamaç paraşütü kursu ilgi gördü.

Simav'da havacılık sporuna gönül veren 7'si kadın, toplam 20 kişinin katıldığı yamaç paraşütü kursunun teorik eğitimleri özel bir sürücü kursunun toplantı salonunda, uygulamalı eğitimleri ise Simav'a bağlı Boğazköy'ün harman yerinde yeşil bir alan üzerinde yapılıyor. THK Simav İlçe Başkanı Mehmet Uzun teorik eğitimlerini tamamlayacak kursiyerlerden sınavda başarı gösterenlere sertifikalarını teslim edeceklerini belirtti. Her türlü uçuş emniyetinin alındığı kursun kurumun deneyimli pilotları Hakan İyim, Murat Gültekin ve Hasan Hüseyin Torun tarafından verildiğini söyleyen Uzun, kursa yoğun ilgi gösterilmesinin kendilerini sevindirdiğini dile getirdi. Uzun, "Kursun açıldığını duyan kuruma koşuyor. İkinci, hatta üçüncü bir kursun açılmasını talep ediyorlar. Kursa katılmak isteyenlerin içerisinde kamu görevlileri, doktorlar, mühendisler hatta hemşireler bile var. Kursu ücretsiz veriyoruz. Simavlıların uçuşa bu kadar hevesli olduklarını bilmiyorduk. Bilseydik bu tür kursları daha önceden açardık. Biz halkımızın hizmetindeyiz" dedi.

"BU SPORU GELİŞTİRECEĞİZ"

Simav'ın yamaç paraşütü için çok uygun bir yer olduğunu dile getiren AK Partili Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan kendisinin de ilçenin kurtuluş günü olan 4 Eylül şenliklerinde Nadar Çam mevkiinden Simav Panayır alanına kadar uçtuğunu belirtti. Başkan Özkan, "İlçemizde ilk kez açılan yamaç paraşütü kursu ile bir yandan havacılık sporunu geniş kitlelere ulaştırmak isterken bir yandan da şifalı suları ile ünlü turistik ilçemizin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Simav'da farklı yüksekliklere sahip bir çok tepe bulunuyor. Bu sebeple yamaç paraşütü sporunu ilçemizde geliştirerek ilçenin bir ürünü haline getirmek istiyoruz. Kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!