Simav'da laleler beğeni topladı

Güncelleme Tarihi:

Simavda laleler beğeni topladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 13:35

Simav'da laleler beğeni topladı

Haberin Devamı

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde belediye tarafından bir süre önce park ve bahçelerle kavşaklara dikilen 30 bin dolayındaki lale ve sümbül büyümeye başlarken, seyir keyfi yarattı.
Kütahya'nın termal turizmde iddialı ilçesi Simav'da ilk kez dikilen lale ve sümbüller, farklı renkleriyle yerli halkın yanı sıra termal kaplıcaları ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere de muhteşem görüntüleriyle görsel bir zenginlik sunuyor. Simav Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan, bu yıl ilçenin değişik bölgelerindeki 16 park ve bahçenin yanı sıra şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcalarındaki parklar ile ilçenin giriş ve çıkışlarındaki kavşaklara sayıları 30 bini bulan lale ve sümbül soğanı diktiklerini ve bu bitkilerin de bu günlerde boy göstermeye başlamasıyla yeşil örtüsüyle ünlü Simav'ın daha bir görsel zenginlik kazandığını bildirdi.
Başkan Özkan, "Laleyi vatandaşlarımız geçtiğimiz yıllarda sadece İstanbul'da görüp izliyordu. Bu yıl bir değişiklik yaparak Simav'a da lale ve sümbül dikmeyi planladık. Bu kapsamda ilçemizin değişik yerlerindeki park ve bahçelerle kavşaklara diktiğimiz lale ve sümbül soğanları, Nisan ayı itibariyle boy göstermeye başladı. Bu muhteşem görüntüler şifalı sularının yanı sıra doğal güzellikleri ile ünlü ilçemize ayrı bir renk kattı. Vatandaşlarımız görsel zenginlikten dolayı bize teşekkür ediyorlar. Biz de belediye olarak lale ve sümbüllerimize gözümüzün içi gibi bakıyoruz. İşçilerimiz tarafından sıkça bakım ve temizliğini yapıyor ve çapalıyoruz" diye konuştu.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!