Silvan'dan iki acı haber

Güncelleme Tarihi:

Silvandan iki acı haber
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 22:23

DİYARBAKIR’ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan YDG-H’lilerin kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon kapsamında Konak, Mescit ve Tekel mahallelerindeki sokağa çıkma yasağı 10 gündür devam ediyor. Dün sabahın erken saatlerinde 3 mahalleye yönelik büyük operasyon başlatıldı. Tankların katıldığı ve helikopterlerin desteklediği operasyonda, çatışma ve patlama sesleri duyuldu. 3 mahallenin çevresindeki yüksek yerlere tanklar konuşlandırıldı.Çıkan çatışmada, Adnan Menderes Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun olan ancak ataması yapılmayınca 5 ay önce sözleşme imzalayarak göreve başlayan Jandarma Teğmen Altuğ Pek şehit oldu. Yaralanan bir uzman er de tedavi altına alındı. Çatışmada 5 teröristin de öldürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Silvandan iki acı haber

TOMA’YA ROKETLİ SALDIRI

Operasyon sırasında teröristlerin yaktığı TIR’ı söndürmek için olay yerine giden TOMA’ya roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda TOMA’nın sürücüsü polis memuru Arif Demir şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Şehit Demir’in 2 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı ve geçen yaz Silvan’a gönüllü olarak tayin istediği öğrenildi.

Silvandan iki acı haber


1 ÖLÜ, 4 YARALI

Çatışmalar ve PKK’lıların tuzakladığı el yapımı bombaların patlatılması sonucu Süleyman Güzel (25) öldü, 1’i polis, 2’si çocuk 4 kişi yaralandı. Silvan’da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, “Oradaki halk ve arkadaşlarımız ile irtibatımız kesildi, katliam tehlikesi ile karşı karşıyalar. Operasyonun durdurulması gerekir” dedi. Çatışmalarda ölen taksici Mehmet Gündüz ve Yakup Sinba önceki akşam toprağa verildi.

Haberin Devamı

DARGEÇİT’TE TUZAK

Terör örgütü PKK, 20 gün önce çaldığı ve 500 kilo patlayıcı yerleştirdiği aracı, dün saat 07.00 sıralarında Mardin’in Dargeçit ilçesi girişinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlamada 1 polis yaralanırken, yolda temizlik yapan belediye işçisi Ramazan Tari (47) ise şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu öldü. 2 öğrenci de hafif yaralandı.

MİLLETVEKİLLERİ YARALANDI

Hakkâri’de de Silvan’daki sokağa çıkma yasağını ve operasyonları protesto eden gruba müdahale esnasında HDP milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak yaralandı.

Zeydan’a 4 hafta, Irmak’a ise 1 hafta iş göremez raporu verildi. Milletvekillerini ziyaret eden HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan, milletvekillerinin hedef gözetilerek gaz bombalarıyla yaralandığını belirterek şöyle konuştu: “Zırhlı araçtan Abdullah vekilimizin sol elinin üst tarafına doğrudan ateş ettiler. Elinde kırıklar oluştu. Selma vekilimizin de sol kulağına yine hedef seçilerek sıkıldı. Hem üzerimize zırhlı araçları sürerek, hem de hedef alarak bizi hedef haline getirdiler.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!