Silivri'den Emniyet'e

Güncelleme Tarihi:

Silivriden Emniyete
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 23:53

FETÖ/PDY’nin medya yapılanması iddiasıyla açılan davada önceki gün tahliye edilen 21 kişiden 13’ü hakkında ayrı bir soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarılırken, 8 kişi hakkında ise tahliye kararı veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi savcısının yaptığı itiraz üzerine yakalama emri verildi.

Haberin Devamı

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen davada duruşma savcısı Atilla Taş’ın da aralarında bulunduğu 13 kişinin tahliyesini istemişti. Mahkeme ise 21 kişiyi tahliye etmişti. 13 kişinin tahliyesini talep eden duruşma savcısı, kendi istemi dışında tahliye edilen 8 kişi yönünden aynı gün bir üst mahkeme olan İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkeme de itirazı kabul ederek Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal ve Muhammet Said Kuloğlu hakkında ‘tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu’ gerekçesiyle aynı gün yakalama kararı çıkardı.

Savcının tahliyesini talep ettiği ve mahkemenin de tahliye ettiği Atilla Taş, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç, Yetkin Yıldız, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer hakkında ise İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen ‘darbe’ soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkartıldı. 13 kişi işlemlerinin ardından Silivri Cezaevi’nden gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu kişilerin Emniyet’teki işlemlerinin ardından savcılığa çıkartılmaları bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!