Silivri önünde eylem yapanlara soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Silivri önünde eylem yapanlara soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 15:24

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, “Ergenekon” davasında esas hakkındaki mütalaanın beklendiği 13 Aralık'taki duruşma sırasında Silivri Cezaevi önünde eylem yapanlar hakkında “görevli memura mukavemet” ile “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” suçlarından soruşturma yürütüyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin çeşitli illerinden otobüslerle Silivri'ye gelen binlerce kişi, “Ergenekon” davasının esas hakkındaki mütalaasının açıklanacağı beklentisiyle duruşmanın görüldüğü 13 Aralık'ta, tutuklu sanıklara destek vermek amacıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplanmıştı.

Duruşma salonunun önünde toplanan göstericiler, barikatı aşarak içeriye girmek isteyince, jandarma cop ve biber gazı kullanarak, tazyikli su sıkarak grubu durdurmuştu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, cezaevi önünde eylem yapan göstericiler hakkında soruşturma başlattı.
Soruşturmayı “görevli memura mukavemet” ile “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet” suçlarından yürüten savcılık, görüntü kayıtlarını inceleyerek, şüphelileri tespit edecek.

Bu arada, davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de duruşma salonunda yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!