Şilili baba-kız lüks otelde hırsızlıktan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Şilili baba-kız lüks otelde hırsızlıktan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 13:37

MUĞLA’nın Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın başında bulunduğu özel ekip, beş yıldızlı bir otelde geçen salı gününden itibaren birkaç gün boyunca yaşanan hırsızlıkların ardından çalışma başlattı. Güvenlik kameralarından kimlikleri belirtilen hırsızlık zanlıları Şilili 72 yaşındaki L.O.M.A. ile kızı 41 yaşındaki F.M.F.M. yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Haberin Devamı

Rus işadamı Aleksandr Kaminski’nin 1000 dolar değerinde olan ayrıca içinde yüklü miktarda döviz bulunduğu belirtilen el çantası, geçen salı günü konakladığı 5 yıldızlı lüks otelin restoranından çalındı. Ardından da otelin odalarında toplam dört ayrı hırsızlık olayı yaşanması üzerine, görevliler durumu polise bildirdi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın başında bulunduğu, asayiş ve terörle mücadele büro amirliğinde görevli polislerden oluşan 10 kişilik sivil özel ekip kuruldu. Lüks otelde bulunan 60 güvenlik kamerasının kayıtları incelemeye alındı. Kontrollerde; hırsızlığın birer gün arayla otele gelen Şili uyruklu L.O.M.A. ve kızı F.M.F.M. tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Baba ve kızı geçen çarşamba gecesi gözaltına alındı. Ayrıca baba kızın bavulları ile Antalya’dan kiraladıkları 07 AG 452 plakalı otomobil emniyete götürüldü. Yapılan aramada işadamı Kaminski’ye ait çalıntı çanta bulundu. Ancak çantanın içindeki dövizlere ulaşılamadı. Ayrıca aramalarda; kapıları açmaya yarayan plastik aparatlar, iki makas, iki tornavida, iki levye, bir çakı, iki el feneri, iki sıvı yapıştırıcı, iki elektrik izolasyon bandı, dört cep telefonu, bir kapı kilit göbeği açmak için aparat, 2.5 gram esrar maddesi ele geçirildi.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Yeminli tercüman, avukat ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya eşliğinde sorguları yapılan zanlılar, işlemlerinin ardından dün sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Öte yandan zanlıların önceden İstanbul, İzmir ve Antalya’da da konakladığı belirlendi. Bu kentlerde zanlıların kaldığı otellerde herhangi bir hırsızlığın olup olmadığı da araştırılmaya başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!