Silikon Vadisi’nin gizli zenginleri

Güncelleme Tarihi:

Silikon Vadisi’nin gizli zenginleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2014 01:20

SILIKON Vadisi son yıllarda tek bir ismin üstüne odaklandı. Onu hepimiz biliyoruz. Tabii ki bu isim Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg.

Haberin Devamı

29 yaşındaki Zuckerberg’in ‘kısa’ hayat yolculuğu bugün çoğu insan tarafından biliniyor. 25 yaşından önce milyonlarla oynayan Zuckerberg’in son yıllardaki tek büyük başarı öyküsü olduğunu düşünmek ise gerikalanlara haksızlık olur. Silikon Vadisi’nde öyle isimler var ki 20 yaşına gelmeden mliyonların doların sahibi oldular. Kimisi lise mezunu bile değil... Kimisi ise Kill Bill filmleriyle meşhur ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun rakibi olmuş. İşte Zuckerberg’in gölgesinde kalan o isimler...
Kaynak: celebritynetworth.com

20 yaşında en güçlüler arasına girdi

GOOGLE Chrome isimli tarayıcısını ortaya çıkarmadan önce Internet Explorer’ın hantallığından sıkılan herkes Mozilla’nın Firefox tarayıcısını kullanıyordu. Tarayıcının mucidi Blake Ross ise daha 17 yaşındayken Mozilla için çalışıyordu. 20 yaşında teknoloji dergileri tarafından Silikon Vadisi’nin en güçlü insanları arasında gösteriliyordu.

Haberin Devamı

19’unda dünyayı salladı

Mashable.com blog kültürü dünyada tam oturmamışken bu alanın ilk temsilcilerinden olarak kabul ediliyor. Mashable.com’un kurucusu Pete Cashmore ise siteyi kurduğunda daha 19 yaşındaydı. Cashmore şimdi 28 yaşında ve sitesi ise ayda 34 milyon ‘tık’ alıyor. Kendisinin şu anki kişisel servetinin 95 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

Lise mezunu bile değil

David Karp sosyal medyanın yeni yeni filizlendiği dönemlerin kıymetini iyi kavrayan genç bir girişimci. Şu an 27 yaşında olan Karp Tumblr.com isimli interaktif blog sitesinin mimarı. 20 yaşındayken Tumblr’i kuran Karp lise mezunu bile değil. 2007 yılında Tumblr’i kuran genç adam platformu geçen yıl mayıs ayında 1.1 milyar dolara Yahoo’ya sattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!