Silifke'ye canlı hayvan pazarı 

Güncelleme Tarihi:

Silifkeye canlı hayvan pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 16:11

Silifke'ye canlı hayvan pazarı 

Haberin Devamı

Erol OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'de Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 12 bin metrekare alan üzerinde inşasına başlanan canlı hayvan pazar yerinde zemin etütü ve stabilize bakım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Turgut, projede gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Pazarın faaliyete geçmesiyle ilçenin hayvan ticareti açısından cazibe merkezi olacağını belirten Turgut, "Mukaddem mahallesi Becili mevkiindeki pazar yeri çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyor. 12 bin metrekarelik hayvan pazarı için, yol açma ve zemin düzenleme çalışmaları tamamlanıyor. Tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip olan ilçemizde canlı hayvan pazarının olmaması ciddi bir sıkıntıydı. Tesisimizin faaliyete geçmesiyle ilçemiz ve çevre ilçelerde bulunmayan hayvan pazarı ihtiyacı karşılanmış olacak" dedi.
İSTİHDAM OLANAĞI
Projeyle birlikte istihdam olanağının da doğacağını kaydeden Turgut, "Tesisle birlikte teknik, sağlık ve hijyenik şartlara kavuşulacak, salgın hastalıklar ve parazit kaynaklı hayvan hastalıklarının yayılması engellenecektir. Hayvanların sağlıklı ortamlarda alınıp satılmaları sağlanarak, hayvan atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!