Silifke'de fener alayı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Silifkede fener alayı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 12:58

Silifke'de fener alayı coşkusu

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke İlçesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenen fener alayı büyük ilgi görürken renkli görüntüler yaşandı.
Silifke Belediyesi tarafından organize edilen fener alayına Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve binlerce vatandaş katıldı.
Şehir Stadyumundan başlayan fener alayına katılanlar ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Atatürk Anıt Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşte şarkılar ve marşlarla coşan vatandaşlar, Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’ncü yılını kutladı. Yürüyüş sonunda konuşan Başkan Turgut, "Olumsuz hava koşulları ve buna rağmen çocuklar burada, gençler burada, kadınlar burada herkes burada. Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Silifke, özgürlükçü demokrasinin kalbi, Atatürk devrimlerinin bu ülkede en güzel ve en nitelikli yaşandığı bir şehirdir. Fener alayı ile Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık, bundan sonrada yaşamaya devam edeceğiz. 94 yıl önce bugün azimle, inançla, özgürlük duygusuyla ekilen bu ülkenin tohumları bugün kararlılıkla yeşeriyor. Asırlara meydan okuyacak Cumhuriyet ağacının her bir dalı için zorluklarla mücadele eden Atamızı ve tüm kahramanlarımızı özlemle ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Nice yıllara Türkiyem" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!