Silifke'de alk oyunları kurslarına ilgi

Güncelleme Tarihi:

Silifkede alk oyunları kurslarına ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 11:41

Silifke'de alk oyunları kurslarına ilgi

Haberin Devamı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde açılan halk oyunları kursu devam ederken, genç yaşlı her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösteriyor.
Silifke Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından başlatılan halk oyunları kursu devam ediyor. Kurslara genç yaşlı herkes yoğun ilgi gösterirken Belediye Başkanı Mustafa Turgut, halk oyunlarını gençlere sevdirmek ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla belediye olarak kültürel alanda da çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Silifke halk oyunları ekibinin adını yurt içinde, yurt dışında yapılan etkinliklere katılarak duyurduklarını ifade eden Başkan Turgut, halk oyunları gurubuna yeni oyuncuların katılmasını sağlamak amacıyla yeni kurslar düzenlediklerini dile getirdi.
Folklora ilgi duyan ve belediye halk oyunları gurubunda yer almak isteyen kursiyerlerin halk oyunları eğitmeni Kadir Kaya nezaretinde ve belediye müzisyenleri eşliğinde çalıştığını kaydeden Turgut, "Açtığımız kurslarda Silifke yöremize özgü oyunlarımızı öğreterek kültürümüze katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Genç yaşlı birçok vatandaşımız bu kurslara ilgi gösteriyorlar. Sürdürülen kurslar sonunda geleceğin folklorcularını yetiştireceğiz. Gençlerimiz son derece yetenekli, yöresel oyunlara rahat uyum sağlıyorlar. Geleceğin folklorcularını yetiştirerek halk oyunlarımızı yaşatacağız ve daha da geliştireceğiz"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!