Silahları geri verildi

Güncelleme Tarihi:

Silahları geri verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 23:18

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon ana davasından dosyaları ayrılan sanıklardan Bedrettin Dalan’ın emanetteki silahlarının iadesine, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın da yurtdışı yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada konuşan Dalan’ın avukatı Azmi Ulu, müvekkiline ait ruhsatlı tabanca ve antika eşya mahiyetindeki silahların iadesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığa ait emanette bulunan eşyaların bu maksatla (silahlı terör örgütü olduğu iddia olunan yapıyla ilgili) bulundurulduğuna dair bir bilginin bulunmaması, emanetteki eşyaların taşınması ve bulundurulmasının suç teşkil ettiği yönünde bir ibarenin olmaması nedeniyle Dalan’a ait tüm silahların iadesine hükmetti.

Mahkeme, sanıklarda eşitlik prensibi gereğince Mustafa Bakıcı hakkındaki adli kontrol tedbirinin de kaldırılmasına karar verdi. Bakıcı’nın yurtdışına çıkış yasağı sona erdi. Mahkeme Dalan’ın avukatlarının, Ergenekon davasının Yargıtay’dan dönüşü beklenmeksizin karar verilmesi yönündeki taleplerini de firari sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze’nin yakalanıp savunmaları alındıktan sonra değerlendirilmesine hükmetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!