Sil Baştan ile MS hastalarına umut

Güncelleme Tarihi:

Sil Baştan ile MS hastalarına umut
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’in yönetmenliğini yaptığı, Multiple Skleroz (MS) hastalarına psikolojik destek vermek amacı taşıyan “Sil Baştan” adlı oyunu Ankara’daki MS hastalarıyla buluştu.

AnkaMALL Sanatolia’daki oyunu birçok MS hastası ve yakını ile oyunun sponsoru olan Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Genel Müdürü Abidin Gülmüş, Ankara MS Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazire Özder, Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülay Kansu, oyunun bilimsel danışmanı Prof. Dr. Rana Karabudak’ın da arasında bulunduğu birçok kişi izledi.

İzleyicilerden büyük alkış alan oyunun son bölümünde sahneye çıkan MS hastaları, oyundaki, “Merhaba hayat, merhaba sana, merhaba yeniden dünyaya, merhaba artık umuda” şarkısını, oyuncularla birlikte söyledi.

MS hastalığıyla ilgili farkındalığın artırılması ve hastalık tanısı konan kişilere tıbbi ve psikolojik destek verilmesini hedefleyen oyunda, ünlü bir müzikal oyuncusunun MS hastalığına yakalanmasının ardından başına gelenler ve hayata “Sil baştan” diyerek tekrar başlaması konu ediliyor.

Haldun Dormen’in yazdığı ve Metin Arslan ile birlikte yönettiği oyunda, Göksel Kortay, Ayça Varlıer, Gazi Şeker, Nuri Gökaşan, Hüseyin Gülhuy, Nebi Birgi rolleri paylaşıyor.

Prodüktörlüğünü Ender Şahan ile A. Engin Coşkun’un üstlendiği oyuna, Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri sponsor oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!