Şikayetçi ile uzlaşan şüpheli tüm organlarını bağışlayacak

Güncelleme Tarihi:

Şikayetçi ile uzlaşan şüpheli tüm organlarını bağışlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 17:38

Şikayetçi ile uzlaşan şüpheli tüm organlarını bağışlayacak

Haberin Devamı

 

Yüksel KOÇ/İSTANBUL, (DHA) TARTIŞTIĞI K.B.G.'yi tehdit ve hakaret eden H.B.İ., varılan uzlaşma sonucu tüm organlarını bağışlamayı kabul etti. K.B.G. ile organ bağışı şartı ile uzlaşan şüpheli H.B.İ., bugün hastaneye giderek tüm organlarını bağışladığına dair protokol imzaladı.

Tartıştığı H.B.İ. tarafından hakarete uğrayan ve tehdit edilen K.B.G., İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak H.B.İ.'den şikayetçi oldu. Başsavcılık, şikayete konu "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarının uzlaşmaya tabi suçlardan olduğu gerekçesi ile soruşturma dosyasını Uzlaştırma Bürosu Savcılığı'na yolladı. Uzlaştırma Bürosu Savcılığı, şikayetçi ve şüpheliyi uzlaştırması için uzlaştırmacı İlker Gülerman'ı görevlendirdi.

TÜM ORGANLARINI BAĞIŞLAMAYI TEKLİF ETTİ

Uzlaştırmacı Gülerman, şikayetçi K.G.B. ve şüpheli H.B.İ. ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı. Şüpheli H.B.İ., yıllardır organ bağışı yapmak istediğini ancak bugüne kadar buna fırsat bulamadığını, şikayetçinin kabul etmesi durumunda örnek olması amacıyla tüm organlarını bağışlayabileceği teklifinde bulundu.

Şikayetçinin bu teklifi kabul etmesi ile taraflar arasında 12 Haziran 2017 tarihinde Uzlaştırma Raporu imza altına alındı. Bu raporun tanzim edilmesi ile birlikte bugün uzlaştırmacı İlker Gülerman ile birlikte bir hastaneye giden şikayetçi K.B.G. ve şüpheli H.B.İ., organ bağışına ilişkin protokol imzaladılar.

Şüphelinin, protokol ile imza altına alınan organ bağışına ilişkin edimini yerine getirmesi durumunda hakkındaki soruşturma, uzlaştırmaya varıldığı gerekçesi ile takipsizlikle sonuçlanacağı öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!