Sihirli Flüt Kutluer’e İtalyan Devlet Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Sihirli Flüt Kutluer’e  İtalyan Devlet Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2009 00:00

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili Devlet Sanatçısı Flüt Solisti Şefika Kutluer’e İtalya Cumhurbaşkanı tarafından verilen “İtalyan Devlet Nişanı” vesilesiyle perşembe günü saat 18.30’da İtalyan Büyükelçiliğinde bir tören düzenliyor.

Dünyaca ünlü flüt solistimiz Şefika Kutluer Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olduktan sonra Roma’da dünyanın en önemli akademilerinden Santa Cecillia’da çok önemli hocalarla “master” yaptı. Daha sonra kariyerine Viyana’da devam etti.
Viyana’da Uluslararası Flüt Yarışması’nda dünya birincisi oldu.
1995’de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü ve Devlet Nişanı’nı aldı. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi.
“Hungarian Foundation for Performing Arts” tarafından verilen 2000 “Inter-Lyra” ödülünü kazandı.
Sony Classical tarafından çıkarılan  “Carmen Fantasy” adlı albümü “Altın CD” ödülüne layık görüldü.
Gallo International firmasından “Gallo Altın CD Koleksiyonu”  ödülünü aldı. Gallo Kutluer’in bütün CD’lerini “Altın CD Koleksiyonu” etiketi ile yayınladı.
Berlin Filarmoni Orkestrası eşliğinde kaydettiği İtalyan besteci Vivaldi’nin eserlerinden oluşan CD’si ile Kutluer eleştirmenlerce günümüzün en iyi flütçüleri arasında en üst seviyede gösterildi.
İtalyan bestecilerin eserlerinin yer aldığı Romantik Flüt isimli ilk CD’si ise, CD 15 yıldır dünya piyasasında en aranan CD’ler arasındadır.
New York Times eleştirmeninin yıllar önce taktığı “Sihirli Flüt” unvanı ile anılan Şefika Kutluer’in dünya piyasasında 16 CD’si var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!