Sigarayı bırakmak için sıraya girdiler

Güncelleme Tarihi:

Sigarayı bırakmak için sıraya girdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 17:52

Sigarayı bırakmak için sıraya girdiler

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, yılın ilk iki ayında 562 kişinin sigara bırakma polikliniğine başvurduğunu söyledi.

Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, '1-7 Mart Yeşilay Haftası' dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Haftanın önemine dikkati çeken Op. Dr. Yücel Kurt, Yeşilay'ın amacının, insan sağlığına zararlı olan alkol, uyuşturucu, sigara gibi maddeler hakkında toplumu bilinçlendirmek ve bu maddelerin kullanımını önlemek için çalışmalar yaptığını kaydetti.

Finike Devlet Hastanesi olarak bağımlılıkla mücadele konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirten Op. Dr. Kurt; "Bu kapsamda hastanemizde 'Sigara Bırakma Polikliniği' yoğun şekilde hasta ve hasta yakınlarımıza hizmet vermektedir. 2017 Ocak ayından itibaren 562 hasta Finike Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurdu" dedi.

Koruyucu önlemler kapsamında; Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak proje yürüttüklerini söyleyen Op. Dr. Kurt, "Proje kapsamında hastanenin Sosyal Hizmetler Uzmanı Refik Akten ve Psikolog Merve Yıldız eşliğinde yüzlerce lise öğrencisine 'Bağımlı olma özgür ol' eğitimleri verildi. En büyük arzumuz devletimizin sağlıklı, özgür ve mutlu bir toplum oluşturma çabalarına destek olmaktır dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Kılıçarslan da "Uyuşturucu denildiğinde kişiyi uyuşturma özelliği olan maddeler akla gelmekte ve yapılan araştırmalara göre; alkollü içecekler, sigara ve uyuşturucu maddeler insanda zamanla alışkanlık yapmaktadır. Alkol, tütün ürünleri ve bağımlılık yapıcı maddeler kişinin yaşam kalitesini düşürmektedir" dedi

Madde bağımlılığı olan yetişkinlerin ve gençlerin bağımlılıklarından kurtularak sağlık kalitesi yüksek bireyler olabilmeleri için bağımlılıkla yoğun mücadele etmeleri gerektiğini belirten Dr. Kılıçarslan, “Sigara da belirttiğimiz gibi bağımlılık yapan maddeler sınıfındandır. Sigarayı bırakmak isteyen ve bu konuda tıbbi yardım almak isteyen tüm hastalarımızı Finike Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'ne bekleriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!