'Sıfır atık projesi' Osmaniye'de tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Sıfır atık projesi Osmaniyede tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 12:06

'Sıfır atık projesi' Osmaniye'de tanıtıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık Projesi" Osmaniye'de tanıtıldı.
Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda ki toplantıya, Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve kurum temsilcileri katıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulvahap Güven açılış konuşmasında, 'Sıfır Atık Projesi'nin, israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedef olduğunu belirtti. Güven, "Sıfır Atık Projesi; sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi kapsamında 2017’nin Eylül ayında Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki tarafından hayata geçirilmiştir.  Emine Erdoğan Hanımefendinin projeyi sahiplenmesinin ardından hızlı bir şekilde ilerlemektedir" dedi.
Toplantının devamında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise "Biz de öncelikli olarak Valilik kompleksimizde; Adliyemizde, İl Emniyet Müdürlüğümüzde, Defterdarlığımızda ve İl Özel İdaremizde ‘Sıfır Atık Projesi’ni uygulamaya koyacağız. Gelecek nesillerimiz adına bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Daha yaşanabilir bir çevre için bu projeye herkesin destek olacağına gönülden inanıyorum. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Programın son bölümünde Çevre Mühendisi Adem Özyurt Proje tanıtım sunumunu yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!