Siber saldırıyla mücadele yolu anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırıyla mücadele yolu anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 12:04

Siber saldırıyla mücadele yolu anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından ‘Kurumsal Veri Güvenliği’ konulu seminer düzenlendi.
MTSO 9 No’lu Bilgisayar Elektrik, Elektronik, Telekomünikasyon ve Büro Cihazları Meslek Komitesi öncülüğündeki toplantı, son günlerde artan siber saldırılar nedeniyle organize edildi.
MTSO’daki seminere, konuşmacı olarak Mersin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdinç Avaroğlu ile Sceptive Genel Direktörü Beyaz Şapkalı Hacker Harun Esur katıldı. Sunumunda güvenliğin önemine dikkat çeken Yrd.Doç.Dr.Avaroğlu, şöyle konuştu:
“Antivürüs yazılımımız var güvendeyiz inancı doğru değil. Antivürüs güvenlik yöntemlerinden yalnızca bir tanesi. Güncel değilse ve lisansı yoksa bir etkisi de olmuyor. Güvenlik duvarı kullanıyorum güvendeyim de diyemeyiz. Bu duvarlar güncellenmeli, açıklar tespit edildikçe gerekli yamalar yapılmalı, belirli aralıklarla kontrol edilmeli. Bilgisayarla pek işim olmuyor beni ilgilendirmez de denmemeli çünkü mobil cihazlar kullanıyoruz. Bilgimin kopyasını alıyorum demek de çözüm değil. Kopya almak önemli ama tamamen bir güvenlik yöntemi değil. Güvenlikten bilgi işlem sorumludur, benim öğrenmeme gerek yok da denmemeli. Yapılan saldırıların büyük bölümü son kullanıcı üzerinden geliyor."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!