Shaman, Almanya turnesine çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Shaman, Almanya turnesine çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 13:18

Shaman, Almanya turnesine çıkıyor

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANADOLU kültürünü dansla anlatan Shaman Dance Theatre, kasım ayında Almanya turnesine çıkıyor.

Offenbach, Berlin, Hamburg ve Essen kentlerini kapsayan turnenin organizasyonunu, merkezi Antalya'da bulunan Seans Organizasyon firması yapıyor. Grup, 4 kentte 10 bin izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. Almanya'nın prestijli salonlarında gerçekleşecek gösterilerle, Anadolu kültürünün ve Antalya turizminin tanıtılması hedefleniliyor.

Sanatsal kaygıları, ticari beklentilerin üzerinde tutan anlayışta olduklarını belirten Shaman Dance Theatre Genel Sanat Yönetmeni Murat Uygun, arkalarında büyük bir sermaye olmamasına rağmen bu prensip sayesinde başarılı olduklarını dile getirdi. Almanya'daki gösterilerin temasının 'Anadolu'nun Aşk Efsaneleri' olduğunu vurgulayan Uygun, "Grubumuzun müzik ve kostüm tasarımları kendi alanlarında büyük başarılara imza atmış kişiler tarafından gerçekleştirildi. Almanya turnesinde 40 dansçı sahneye çıkacak" diye konuştu.

Turneyi üstlenen Seans Organizasyon firmasının yönetim kurulu başkanı Halis Altay ise amaçlarının Anadolu dansları ve müziğinin eşliğinde Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Gösteri sayısını artırmak için çalışıyoruz. Dansçı kadromuzun yanı sıra teknik kadro ve yardımcı personel de turneye hazır. Gösterilerimizin başta gurbetçilerimiz olmak üzere Almanlardan ilgi göreceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

2004 yılında İstanbul'da kurulan Shaman Dans Grubu, 14 yıl içinde 1000'in üzerinde gösteriye imza attı. Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Hollanda, Almanya, İtalya, Azerbaycan, Kazakistan, Japonya ve Katar'da gösterilere çıkan grup, 200 kişilik kadrosuyla dikkati çekiyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!