SGK'lıdan para talep ettiği ileri sürülen 2 kişiye dava

Güncelleme Tarihi:

SGKlıdan para talep ettiği ileri sürülen 2 kişiye dava
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 12:27

SGK'lıdan para talep ettiği ileri sürülen 2 kişiye dava

Haberin Devamı

 

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da malülen emekli olabilmek için müracaat eden Halil Sert'ten para talep ettiği iddiası üzerine Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde görevli Zeki K. ile sosyal güvenlik danışmanı Yahya A. hakkında ikna suretiyle irtikap suçundan dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, müştekinin zorla kendilerine para vermeye çalıştığını iddia etti.

Antalya'da 49 yaşındaki Halil Sert, geçen yıl haziran ayında polise müracaat ederek malulen emeklilik işlemleri için müracaat ettiği Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde görev yapan bir kişinin para talep ettiğini ileri sürdü. Kendisine para vermesi halinde bu işlerinin yapılabileceğini belirtmesi üzerine 200 lira verdiğini söyleyen Sert, daha sonra tekrar gittiğinde bu kişinin yanındaki sosyal güvenlik danışmanı olduğu söylenen Yahya A. ile birlikte 1000 lira daha talep ettiğini etti.

Halil Sert'in şikayeti üzerine seri numaraları alınmış 1000 lirayı almaya gelen Zeki K. ile Yahya A., Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 2 şüpheli hakkında, ikna suretiyle irtikap suçundan Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

2 sanık, duruşmada suçlamaları kabul etmedi. 33 yıllık devlet memuru olduğunu söyleyen Zeki K., “Müşteki benim çalıştığım birime gelip özürlü raporu olduğunu, ne zaman emekli olabileceğini sordu. Ben de kendisine Antalya Vergi Dairesi'nden beklenen cevaba göre hareket edeceğimizi söyledim. Beklenen cevap geldiğinde müştekinin 8-9 aylık daha gün eksiği tespit edildi. Ben de kendisine telefon açıp durumu bildirdim. Beni yemeğe davet etti. Ben de ısrarına dayanamayıp, olay günü yanımdaki diğer sanıkla birlikte müştekinin yemek teklifini kabul ettim. Yemekteyken gelen yazıyı kendisine gösterip mevcut şartlarda emekli olamayacağını anlattım. Bana daha önceki telefon konuşmalarımızda 'Bu iş olunca seni görürüm' demişti. Ben ne demek istediğini anlamamıştım. Yemekten kalkıp giderken müşteki elime bir miktar para tutuşturdu. Ben de 'Bu işi yapabilecek kişi ben değilim' diyerek parayı Yahya beye verdim. Ben ayrıldıktan sonra polisler gelmiş" dedi.

Yahya A. da ücret karşılığı emeklilik işlemlerini takip ettiğini belirterek, "Müşteki memur beyin eline zorla parayı verdi. Memur bey de ani bir refleksle parayı benim sol avucuma sıkıştırıp ters yöne gitti. 50 metre kadar uzaklaşmadan operasyon yapıldı" dedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!