SGK Hizmet Dökümü İle SSK Sorgulama Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

SGK Hizmet Dökümü İle SSK Sorgulama Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 09:52

Gelişen teknolojik imkanlar sayesinde devlet kurumları da tüm resmi ve bürokratik işlemleri online olarak elektronik ortama taşıdı. Bu büyük atılım binlerce vatandaşın saatlerce kuyrukta beklemelerinin önüne geçerken, memur ve çalışanların da iş yükünü hafifletti. E-devlet sistemi ile artık tüm resmi işlemleri oturduğunuz yerden bilgisayarınızın başından yapabileceksiniz. İnsanların gelecek güvencesi olan emeklilik yaşı, sigorta prim günü ve diğer ayrıntılarda bu sistem üzerinden yapılabilecek.

SGK Hizmet Dökümü İle SSK Sorgulama Nasıl Yapılır

E-devlet İle SSK Bilgileri Nasıl Öğrenilir?

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet adresinden birçok işlemi online olarak yapabileceksiniz. Sigorta hizmet dökümü sorgulama uygulaması bunlardan yalnızca birisidir. sigorta hizmet dökümü sorgulama e-devlet üzerinden sorgulayabileceksiniz. Bu belgeye ulaşarak hayatınız boyunca yaptığınız tüm çalışmalar ile ilgili sigorta durumunuzu öğrenebileceksiniz. Sigorta prim gün sayısı, sigortanızın ne kadar miktar yattığı, eksik günlerin olup olmadığı, sigortanızın eksik yatıp yatmadığı, kaç yaşında emekli olacağınız gibi tüm soruların yanıtlarını buradan bulabileceksiniz. Tüm vatandaşlara gelişmiş imkanlar sunan bu bilişim kolaylığı sayesinde hızlı ve basit işlemler ile birkaç dakika içerisinde tüm bilgilerinize rahatlıkla ulaşabileceksiniz.

SSK Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

SSK sorgulama işlemi yapabilmek için SGK hizmet dökümü belgesine ulaşmanız gerekmektedir. Daha önce eğer e-devlet şifresi almak için yurt içinde herhangi bir PTT şubesine giderek Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının üzerinde bulunduğu nüfus cüzdanınızı görevli memura ibraz ederek 2 TL karşılığında kapalı bir zarfta alabilirsiniz. Daha sonra SGK’nın resmi internet adresine giriş yaparak kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi doğru bir biçimde girerek açılan ekrandan hizmet dökümünüzü görüntüleyebilirsiniz. SSK (4/A), Bağ-Kur (4/B) ve Emekli Sandığı (4/C) hangi emeklilik türüne sahip iseniz o seçeneği işaretlemelisiniz. Bu sistem aracılığı ile Bağ-Kur’a bağlı bir biçimde ne kadar çalıştığınızı, hangi aylarda ne kadar prim ücretinin yatırıldığı, SSK prim ödenen gün sayısını, ne kadar süre ile sigortalı olarak çalıştığınızı, sigortalı olarak ilk işe başlama tarihinizi, emeklilik yaşınızı ve ne kadar maaş alacağınızı, hangi basamaktan emekli olacağınızı rahatlıkla öğrenebileceksiniz.



BAKMADAN GEÇME!