Seyyar terzi

Güncelleme Tarihi:

Seyyar terzi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

AYDIN Merkez’e bağlı Veysipaşa Mahallesi’ndeki Nasuh Paşa Külliyesi’nin önünde dikiş makinesiyle seyyar terzilik yapan 60 yaşındaki Mehmet Karaca şaşırtıyor.

Haberin Devamı

Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi’nde okuyan 39 yaşındaki kızı İlknur Doğanlı ve Karaelmas Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde eğitim gören 19 yaşındaki torunu Elif Doğanlı’nın eğitim masraflarını karşılamaya çalıştığını belirten Karaca, “Önceden dükkanım vardı. Ancak 930 liralık emekli maaşımla 600 liralık kirayı karşılayamadığım için kapattım” dedi.
Kendisinin ilkokul mezunu olduğunu söyleyen Mehmet Karaca, kızı İlknur’un üniversite okuduğu sırada evlenerek eğitimini yarım bıraktığını söyledi. Karaca, “Eşi okumasını istemedi. Ancak damadım üç yıl önce kalp krizinden ölünce ben üniversite eğitimine devam etmesini istedim. Kızımın kocasından kalan maaş ancak geçinmesine yetiyordu. Torunum da üniversiteyi kazanınca iş başa düştü. 2002’de, o zamanın parası 50 bin liraya terzi Selahattin Turaner’den aldığım Alman yapımı 112 yıllık dikiş makinemle iki yıldır sokak sokak dolaşıp, terzilik yapıyorum” diye konuştu.
Kazancının her gün değiştiğini, özellikle hava şartlarına bağlı olduğunu kaydeden Mehmet Karaca, sözlerini şöyle tamamladı: “Yağmur yağınca hiç iş yapamıyorum, bazen 10 lira kazanıyorum. Sokakta takım elbise dikmek çok zor. Bu nedenle ancak tadilat işleri yapabiliyorum. Eşim Hatice Karaca en büyük yardımcım. Belediye küçük esnaf için uygun bedelli dükkan yaparsa, yazın sıcakta, kışın soğukta kaldırım üzerinde çalışmak zorunda kalmam.”

Haberin Devamı

Seyyar terzi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!