Seyrani Festivali'nde Turgay Başyayla rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Seyrani Festivalinde Turgay Başyayla rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 10:40

Seyrani Festivali'nde Turgay Başyayla rüzgarı

Haberin Devamı

DEVELİ(Kayseri), (DHA)- KAYSERİ’nin Develi İlçesi'nde düzenlenen 35'inci Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri  ilçe sakinlerinin  coşkusu ve katılımlarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Develi kaymakamı Murat Duru, İstanbul ve Ankara’dan gelen hayırsever işadamları ve Develi halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliklere sanatçı Turgay Başyayla ve Bulgaristan Rubnica halk dansları topluluğu renk kattı. 35'inci Seyrani Uluslararası Festivali'nde  Bulgaristan Rubnica Halk Oyunu ekibinin birbirinden güzel halk oyunlarını sergilemeleriyle devam eden program, Kayseri Kafkas Derneği’nin gösterileriyle  sürdü.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Kültür bakanları tarafından 1993 yılında imzalanan anlaşmayla kurulan 'Türk Dünyası’nın UNESCO'su' olarak nitelendirilen TÜRKSOY’un katkılarıyla şenliklere katılan soydaş sanatçılar ise, ülkelerinin ölümsüz türkülerini söyledi. 35'inci Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali ikinci gün etkinliği türküleriyle beğeni toplayan Turgay Başyayla konseri ile sona erdi.
Ülkenin  farklı bölgelerinden türküler seslendiren   ve konser sonrası Develilileri kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Turgay Başyayla, “Burayı çok sevmemden dolayı Develi benim için uğrak bir yer haline geldi.  Güzel ev sahipliğinizden dolayı siz Develililere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek en kusa zamanda tekrar buluşmayı ümit ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!