Seyhan'dan Aladağ mağdurlarına 200 bin lira yardım

Güncelleme Tarihi:

Seyhandan Aladağ mağdurlarına 200 bin lira yardım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 11:48

Seyhan'dan Aladağ mağdurlarına 200 bin lira yardım

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, Türkiye'yi yasa boğan Aladağ İlçesi'ndeki yurt yangınının ardından yaşamını yitiren 11'i çocuk 12 kişi ile 24 yaralının ailelerine 200 bin lira yardım yapma kararı aldı. Ayrıca Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçeye öğrenci yurdu yaptırılması önergesini de meclis gündemine taşıdı.
Seyhan Belediye Meclisi Aralık ayı 2'nci birleşiminde gündeme gelen maddede ile Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a ölen ve yaralanan çocukların ailelerine yapılmak üzere 200 bin lira yardım etme yetkisi verildi.
Yapılan oylamada madde CHP, Ak Parti, MHP ve HDP gruplarının oy birliği ile kabul edilirken Başkan Karalar, Aladağ'da yaşanan olayın ülkeyi yasa boğduğunu belirtti. Karalar, "Aladağ'da yaşanan olay gerçekten ülkemizi yasa boğdu. Artık her gün 'Bugün nasıl bir olay yaşacağız' diye güne tedirgin başlıyoruz. Zaten her gün gelen şehit haberleri yüreklerimizi yakıyor. Birde Aladağ'dan gelen felaket haberi ile acıya boğulduk. Aladağ'a yapacağımız 200 bin TL'lik yardım, olayda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların ailelerine verilecek" dedi. Ayrıca yurtta yaşayıp yaralı kurtulan çocuklara iletilmek üzere kıyafet yardım kampanyası başlatılırken, Zeydan Karalar Aladağ'a yurt yapılmasını da meclis gündemine getirdi. Konunun araştırılmasını isteyen Başkan Karalar hukuki bir engel olmaması durumunda ilçeye yurt yapılmasını Meclis'e getirip oylamaya sunacaklarını söyledi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!