Seydişehir'de Aile İçi İletişim Semineri

Güncelleme Tarihi:

Seydişehirde Aile İçi İletişim Semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 15:05

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Seydişehir'de ebeveynlere, çocukların başarılı bir eğitim hayatı geçirebilmelerini konu alan aile içi eğitim semineri verildi.

İzmir Şifa Üniversitesi'nden Dr. Fatih Kalkınç, Seydişehir Özel Kazım Cingöz Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği konferansta, çocukların eğitiminde başarıyı sağlayabilmesi için velilerin, özellikle de babaların aile içi iletişimde büyük rol oynadığını söyledi.

Babaların işten geldiğinde ailesine zaman ayırması gerektiğini belirten Kalkınç, çocuklarla iletişim kurup, onlarla oyun oynamaları gerektiğini ifade etti.

Çocukların başarılarının önüne geçen en büyük engelin televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçları olduğunu dile getiren Kalkınç, "Öğrencilerin bu alışkanlıklarından vazgeçip mutlaka okuma alışkanlığı kazanarak, bu tür iletişim araçlarına harcadıkları zamanı okuma alışkanlığına dönüştürmeleri gerekir. Çocuklarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan vazgeçmeleri için onlarla yakın temas kurup iletişim sağlarsak özgüvenleri artacak ve daha başarılı olacaklardır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!