GeriSeyahat Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge

Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge

Film izleyerek âşık olduğunuz bir şehir oldu mu? Üniversite zamanlarında izledim:‘In Bruges’ filmini. Bilenleriniz, izleyenleriniz vardır. 145 dakika boyunca bir masalın içindeymiş gibi hissedersiniz. Daha önce belki de sadece adını duyduğunuz Brugge, filmin ilk dakikasından itibaren büyülemeye başlar sizi. Sokakları, meydanları, kiliseleri, binaları, kanalları, şehrin müthiş dokusu üzerine çöken enfes çikolata kokularıyla burası Ortaçağ'dan kalma çok özel bir yer.

Derdi, sıkıntıyı, stresi, trafiği, gürültüyü bir kenara bırakın. Arnavut kaldırımlı sokaklarda, tarihi binaların arasındasınız. Zaman zaman kanalların üzerindeki köprülerin üzerinden geçiyorsunuz. Kuğular size eşlik ediyor ve burnunuzda çikolata kokuları… Brugge, 2000 yılından beri ‘Unesco Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde. Yalnızca Belçika’nın ya da Avrupa’nın değil, tüm dünyanın tarihi yapısı en iyi korunmuş şehirlerinden biri. Sık sık Venedik ile kıyaslanıyor. Belçika’nın diğer şehirlerinde olduğu gibi çikolata, bira ve patates kızartmalarıyla ünlü. Yani sadece tarihi yapılar değil, enfes lezzetlerle de buluşma fırsatı yakalayacaksınız. Brugge bu konuda çok cömert.

Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge


Yine gezi planı yaparken aklınızda olsun;  bildiğiniz gibi Belçika, Hollanda, Luxemburg Benelux ülkeleri diye geçer. Vaktiniz varsa Amsterdam ya da Bruksel başlangıçlı bir Benelux turu da yapabilirsiniz. 

Neler yapılmalı?
Bu güzelim ortaçağ kasabasına geldiğinizde ilk yapmanız gerekeni yazıyorum kanal turuna çıkmak. Geçen sene 7 Euro vermiştim ve yaklaşık 45 dakika rehber eşliğinde kanalları gezmiştik. İnanın çok keyifli. 

Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge


Belçika denilince akla ilk gelen şey çikolata... Sokaklar size hem görsel hem de cezbedici kokusuyla çikolata şöleni sunuyor. Hangi dükkâna girerseniz girin, fazlasıyla tatmin olacağınız bir lezzet karşılayacak sizi. Spesifik olarak şu ya da bu dükkan demeyeceğim. Zira en az birkaç yere gireceksiniz.

Kanal turunun yanı sıra meydanlardan kalkan fayton turları var. Ben denemedim. Bildiğim kadarıyla yarım saatlik bir gezi yapıyorsunuz. Açıkçası ben şehirleri yürüyerek keşfetmekten yanayım. 

Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge


Yapabileceğiniz bir diğer aktivite de bisiklet kiralamak. Şiddetle tavsiye ediyorum. Böyle bir şehirde pedallamak inanın çok keyifli. 

Nerede konaklamalı?
Geceliği 15 Euro’dan yarım pansiyon, 8 kişilik ranza sistemli bir odada 'St Christopher’s at the Bauhaus’da kaldım. Dilerseniz özel oda da kiralayabilirsiniz. Kahvaltı fena değil. En güzel yanı ise hostelin barıydı. Günün her saati diğer gezginlerle oturup sohbet etme imkanı buluyorsunuz. Brugge'un tarihi meydanına yaklaşık 10 dakika yürüyüş mesafesinde. 

Sokakları çikolata kokan şehir: Brugge


Nasıl gidilir?
İstanbul’dan Bruksel Charleoi Havaalanı’na direk uçuşlar mevcut. Uçuş süresi üç saat civarı. Brugge’de hava alanı bulunmuyor. Bruksel’den Brugge’e bir saat süren tren seferleri var. Yine Antwerp ve Gent üzerinden de tren ya da otobüs seçenekleri mevcut. Ucuz uçak bileti için tatil planınızı en az üç ay önceden yapmayı unutmayın.

www.corabidelikadam.com

False