Sevinç Kovanı, arıların yeni yuvası oldu

Güncelleme Tarihi:

Sevinç Kovanı, arıların yeni yuvası oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 15:26

Sevinç Kovanı, arıların yeni yuvası oldu

Haberin Devamı

Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA,(DHA)- ÇANKAYA Köşkü ve Başbakanlık Resmi konutu yakınında bulunan Basın Şehitler parkında ağaç içerisine yuva yapan bal arıları çevre sakinlerinin şikayetleri üzerine belediye ekiplerini harekete geçirdi. Arıcılık Uzmanı Gamze Karahan ve belediye ekiplerinin çalışmaları sonucunda arılar ‘Sevinç Kovanlarına’ taşındı.

Hazırlanan özel kekik ve boyasız körük ile arıları sakinleştirildi. Arıların sakinleşmesinin ardından ağacın gövde kısmından çıkarılan arılar Çankaya Belediyesinin tasarladığı ‘Sevinç Kovanına’ taşındı.

"2 HAFTA SEVİNÇ KOVANLARI'NDA KALACAKLAR"

Vatandaşların şikayetleri doğrultusunda harekete geçtiklerini belirten Arıcılık Uzmanı Gamze Karahan, “Çocuk oyun alanında olması çocuklar rahatsız ediyor. Burada bulunan arılar bal arısı yani vejetaryen, uysal olmasına rağmen yine de varlığı çocukları tedirgin edebiliyor. Arılar, ağaç içerisinden alındıktan sonra yaklaşık 2 hafta kadar "Sevinç Kovanları"nda kalacaklar. Daha sonra Çayyolu bölgesinde bulunan çiçek pazarına götürülecek" dedi.

"İNSAN IRKI İÇİN ARILARIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"

İnsan yaşamı için arıların çok büyük önem taşıdığını dile getiren Karahan, "Verilere göre yüzde 87 doğadaki tozlaşmayı arılar sağlıyor.Diğer böceklerin de buna katkısı var ama çoğunluğunu arılar sağlıyor. Eğer arılar olmasaydı doğadaki tozlaşma olmayacaktı ve doğamız yok olacaktı. Bu yüzden arıların önemi çok büyük" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!