Servis şoförlerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Servis şoförlerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 11:58

Servis şoförlerine eğitim

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT'ta okulların servis şoförlerine yönelik 'Güvenlik' eğitimi verildi. Merkez Ortaokulu'nda düzenlenen eğitim programına Yozgat Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Kenan Kaya başkanlık etti. Yeni eğitim öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 
Okulların açılmasıyla birlikte özellikle yerleşim yerleri içerisindeki trafik yoğunluğunun artış göstermesi bekleniyor. Yozgat Valiliği bu kapsamda eğitim öğretim yılı süresince öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında ulaşımlarını sağlamak ve birtakım tedbirlerin alınması amacıyla okul servis araçları şoförlerine yönelik olarak bilgilendirme eğitimi verilmesini planladı. Bakanlıkça, okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarıyla mücadele etmek ve taşımacılık faaliyetinin disiplin altında tutulmasını sağlamak amacıyla; her eğitim öğretim döneminde okul servis araçları, sürücüleri ve öğrencilerine yönelik eğitimler verilip, denetim faaliyetlerinin de aralıksız olarak sürdürüldüğü kaydedildi. 
Yozgat Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Kenan Kaya, eğitimlerin her yıl yapıldığını, bakanlığın bu yıl servislerle ilgili daha hassas olunması talimatını gönderdiğini, istenilen ve değişen kurallar hakkında katılımcıların bilgilendirileceğini ifade etti. Daha sonra Trafik Polis Memuru Bülent Arslankaya ve Halil İbrahim Erdoğan katılımcılara trafikte uyulması gereken kurallar, alınması gereken tedbirleri, yeni düzenlemeler hakkında bilgi aktardı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!