Sertifikalı deniz taşımacıları

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalı deniz taşımacıları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 12:02

Sertifikalı deniz taşımacıları

Haberin Devamı

MERSİN Deniz Ticaret Odası (MDTO) ve Türk Loydu işbirliğinde düzenlenen Fumigasyon ve Draft Sörvey eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını aldı.
MDTO’da düzenlenen sertifika töreninde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Kaptan Halil Delibaş, geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde birer hafta arayla, 3 gün süreyle planlanan Fumigasyon ve Draft Sörvey eğitimlerinin başarıyla tamamlandığını belirterek, bu tür eğitimlerin üyelerden gelen talepler üzerine planlandığını söyledi.
Gemiye yüklenen yükün belirlenen şartlarda alıcıya teslim edilmesi için gemi ambarlarının, ambalajların, kutuların ve taşınan birimlerin standartlara uygun olması gerektiğini ifade eden Delibaş, "Uluslararası Denizcilik Örgütü, özellikle tehlikeli yüklerin hasar görmeden, emniyetli taşınması, yükün gemiye ve gemi adamlarına hiçbir şekilde zarar vermemesi adına yeni sözleşmeler ve yeni hükümler belirliyor.  Bu düzenlemeler yükü elleçleyen görevliler, şirketler ve nakliyeciler açısından çeşitli belgelerin, sertifikalarına alınmasını gerektiriyor. Düzenlediğimiz eğitimler bu açıdan önemli" dedi.
Fumigasyon ve draft sörvey hakkında bilgi veren Delibaş, fumigasyon operasyonlarının,  gemiye yüklenecek dökme yüklerle ilgili gemi ambarlarının ilaçlanmış, temiz ve yüke uygun olması adına yapılacak işlemleri içerdiğini belirterek, özellikle tehlikeli yükler açısından çok önemli olan bu operasyonlarda belgelendirme ve eğitimin gerektiğini dile getirdi.
Konuşmanın ardından eğitime katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!