Serpil'in okuma azmi engel tanımadı

Güncelleme Tarihi:

Serpilin okuma azmi engel tanımadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 14:03

Serpil'in okuma azmi engel tanımadı

Haberin Devamı

Cem ULUCAN/ AYDIN, (DHA)- AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde yaşayan, doğuştan yürüme engelli 26 yaşındaki Serpil Kara, 20 yaşından sonra açık öğretime başlayarak sırasıyla ilkokul, ortaokul ve liseyi bitirdi. Bu yıl Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünü kazanan Kara, KPSS'ye girip engelli kadrosundan kamu görevlisi olmayı hedeflediğini söyledi.
Buharkent'te yaşayan Neşe-Mehmet Kara çiftinin doğuştan bedensel engelli kızları Serpil Kara'nın çocukluğu, yıllarca süren tedaviyle geçti. Hayata küsmeden bedensel engelli olarak yaşamı kabullenen, bu arada anne babasının yardımıyla okuma-yazma öğrenen Serpil Kara, 6 yıl önce Buharkent Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı engellilere yönelik takı kursuna katıldı. O dönem Buharkent Halk Eğitim Müdürü olan, bugün Karacasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Aşkın Güneş, kursa katılan Serpil'in öğrenmeye açık, azimli bir genç kız olduğunu fark etti. Güneş'in teşvikiyle açık öğretime başlayan Kara, 5 ayda ilkokul diplomasını aldı; 10 ayda ortaokulu tamamladı; 3.5 yılda ise liseyi bitirdi. Okudukça kendisine güveni daha da artan Serpil, bu yıl girdiği üniversite sınavında 2'nci tercihi olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünü kazandı.
EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ AİLESİ
Öncelikli hedefinin 'Kamu Yönetimi' okuyup Vali olmak olduğunu ancak ilk tercihi yerine ikinci tercihini kazandığını söyleyen Serpil Kara, "Bundan sonra KPSS'ye girip engelli kadrosundan kamuda çalışmak istiyorum. Benim en büyük destekçim ailem oldu. Onların desteği olmasa asla hayallerimi gerçeğe dönüştüremezdim. Bu arada beni okumaya yönlendiren Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş'e de çok teşekkür ediyorum" dedi.
6 YILDA ÜNİVERSİTEYE GİRDİ
Altı yılda ilkokul, orta ve lise diplomasını aldıktan sonra üniversite kapısını açan Serpil Kara, "Azmin elinden hiçbir şey kurtulamayacağını göstermiş oldum. Ben başardıysam herkes başarabilir. Benim en büyük destekçim ailemdi. Ailelerin de çocuklarına sahip çıkması lazım. Tek başına başarılacak bir şey değil. Bana okuma yazmayı annem, babam öğretti. Okuyup yazabiliyordum ama bir gün üniversiteye gideceğimi aklımın köşesinden bile geçirmiyordum. Hayallerimi sınırlı tutuyordum. Aşkın Güneş müdürüm sayesinde hayata bakışım, hayallerim değişti, ufkum genişledi" diye konuştu.

FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!