Sermayecikli üreticiler Growtech Fuarı’nda

Güncelleme Tarihi:

Sermayecikli üreticiler Growtech Fuarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:41

Sermayecikli üreticiler Growtech Fuarı’nda

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Altınova ilçesine bağlı Sermayecik Köyü’ndeki çiftçiler, Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün koordinesinde Growtech Antalya Fuarı’na katıldı.
Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün koordine ettiği geziye; Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Ünal, Ziraat Mühendisleri İdris Ay ve Samet Çiçek, Sermayecik Köyü’nden Muhtar Resul Çiftçi ile üreticiler katıldı.

KAYMAKAM KAYA AĞIRLADI

Sermayecikli üreticiler, fuarın birinci gününde 'Çok Katlı Çilek Üretimi' konusunda bilgi aldıktan sonra, çok katlı sistemle üretim yapan köylerdeki işletmeleri gezdi.

Fuarın 2. günü Gazipaşa ilçesine geçen Sermayecikli üreticiler, Altınova eski Kaymakamı Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya’yı ziyaret etti. Sabah kahvaltısını misafirleriyle birlikte yapan Kaya, Macar Köyü’ne yapılan teknik gezide Sermayecikli üreticilere eşlik etti.

Macar Köyü’nde muz, mango, avakado, ananas, pepino, çarkıfelek, rshçi, zencefil, piteya, çilek, portakal, limon bahçelerine yapılan gezi, Gazipaşa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nazan Durak ve personelinin rehberliğinde gerçekleşti.

Gezinin çok verimli geçtiğini bildiren Altınova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mesut Ünal, “Kaymakam Nurullah Bey bizi çok sıcak karşıladı. Altınova'nın selamlarını götürdük, Gazipaşa'nın selamlarını getirdik” dedi.

Teknik gezilerin bilgi ve tecrübeye ulaşmanın en kolay yolu olduğunu ifade eden Altınova Kaymakamı Zafer Engin de, “Üreticilerimizin bu tür etkinliklere katılmasını önemsiyoruz” dedi.
 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!