Sergiler

Güncelleme Tarihi:

Sergiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ramiz Aydın’ın resimleri

Ressam Ramiz Aydın'ın bir süredir Beyoğlu Vakko Sanat Galerisi'nde devam eden sergisi bugün ve yarın son kez izlenebilir. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitiren Ramiz Aydın, genellikle figüratif eğilimli resimler yapıyor. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi ve sanat fuarına katılan Ramiz Aydın'ın eserleri gerek yurt içinde, gerek yurt dışında pek çok müze ve koleksiyonda yer alıyor. Sanatçı, halen Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sanat eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

İstiklal Cad. 123-125, Beyoğlu. Tel: (0212) 251 40 92

Bir rüya kirala

Yunan asıllı sanatçı Dimitris Tzamouranis'in ‘‘Bir Rüya Kirala'' başlıklı yerleştirme sergisi bugün son kez BM Çağdaş Sanat Merkezi'nde izlenebilir. Berlin Senatosu İstanbul bursuyla altı aydır İstanbul'da yaşayan sanatçı Selanik Güzel Sanatlar Akademisi'nden sonra Berlin Sanatlar Yüksek Okulu'na devam etti. Bu okuldan master derecesi alan Tzamouranis Almanya ve Yunanistan'da sergiler açtı. Sanatçının buradaki sergisinde, İstanbul'da bulunduğu süre içinde ürettiği bir dizi resim ve ‘‘Tufan'' başlıklı bir sanat filminden oluşan bir yerleştirme bulunuyor.

BM Çağdaş Sanat Merkezi, Akkavak Sok. 1/1 Nişantaşı. Tel: (0212) 231 10 23

Minimalist ve rengárenk

Burcu Or Bayram'ın İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtığı ilk kişisel sergisini bugün ve yarın son kez izleyebilirsiniz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Hüsamettin Koçan atölyesinden mezun olan ve aynı bölümde yüksek lisans çalışmaları yapan Bayram, 1990 ve 1994'te dört karma sergiye katıldı. 1990'da Günümüz Sanatçıları ödülünü kazandı. Canlı renklere düşkün olan ve sarılar, turuncular, mavilerle iç dünyasını yansıttığını söyleyen sanatçı minimalist tarzda çalışıyor.

İstiklal Cad. 209/49, Beyoğlu. Tel: (0212) 243 30 53

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!