Şereflikoçhisar'ın ekonomisi masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Şereflikoçhisarın ekonomisi masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 10:43

Şereflikoçhisar'ın ekonomisi masaya yatırıldı

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Şereflikoçhisar ekonomisi, Kaymakam Sedat Yıldırım başkanlığında masaya yatırılıp, enine boyuna tartışıldı. Toplantıda, Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 2018 yılının sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi. 
Kaymakam Sedat Yıldırım başkanlığında ilçedeki sivil toplum örgütlerinin (STK), üniversite ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de bir araya geldiği toplantıda Şereflikoçhisar'ın ekonomisi masaya yatırıldı. Katılımcılar, ilçenin tarım ve hayvancılık, üniversite, turizm, OSB ile sosyo-kültürel durumu ile ilgili sorunları dile getirip, çeşitli önerilerde bulundu. Kaymakam Sedat Yıldırım., merakla beklenen OSB  projesiyle ilgili açıklamada bulundu. Yıldırım, OSB'nin 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle bitirilmesinin planlandığını söyledi. Toplantı boyunca dile getirilen sorunları ve önerileri dinleyen Kaymakam Yıldırım şunları söyledi:
"Geldiğim günden itibaren benim ilçede bir ümidim vardı. Gerek arazi yapısı, gerek ticari ve birikim, tecrübe, hatta sermaye olarak, sadece bir araya gelerek planlama yapacağız. Bizler sosyo-kültürel çalışma grubu, tarım ve hayvancılık çalışma grubu, üniversite çalışma grubu, Tuz Gölü turizm grubu ve OSB çalışma grubu olmak üzere 5 grup oluşturacağız. Bu çalışma grubu, sorunlar üzerinde çalışacak. Ayda bir, 2 ayda bir ya da üç ayda bir de gruplarla bir araya gelerek işin neresindeyiz, neden burası olmadı, hangi tarafta bir şey eksik gibi eksikleri sorgulayacağız. Daha sonra bu gruplarla da birleştirici toplantılar yaparak bir mesafe alacağımızı ve ilçemizin ekonomik anlamında kalkınmasında kayda değer projeler yapılabileceğimizi ümit ediyorum."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!