Sepetçi Konağı ve Köy Müzesi'nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Sepetçi Konağı ve Köy Müzesinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 15:38

Sepetçi Konağı ve Köy Müzesi'nin temeli atıldı

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT Belediyesi'nin Sepetçi Mahallesi'nde yaptırdığı Sepetçi Konağı ve Köy Müzesi'nin temeli dualarla atıldı.

Şimdiye kadar mahalle ve köylere 20'den fazla konak kazandıran İzmit Belediyesi, merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Sepetçi'ye de konak ve köy müzesi yaptırıyor. Sepetçi Konağı ve Köy Müzesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Yeğnidemir ve Güray Oruç, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Sepetçi Muhtarı Necdet Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sepetçi Muhtarı Necdet Çetin törende yaptığı konuşmada, "En büyük mahalle konağının bizim köyümüze yapılacak olmasından büyük gurur duyuyoruz. Konağın yanında müzemiz de olacak. Köylerimize yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Nevzat Doğan'a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Yeğnidemir ise, "Belediye Başkanımız Nevzat Doğan köylerimize büyük önem veriyor, köylerimizin kalkınması için projeler üretiyor. Köylerdeki eski çeşmelerin onarımının yanı sıra yeni çeşmeler de yapılıyor. Tarihi camileri restore ediyoruz. Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından köylerde bilgilendirme eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin veteriner hekimi ve ziraat yüksek mühendisi vatandaşlarımızın emrinde. Belediye olarak köylere hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Yaklaşık 600 metrekarelik bir alan üzerine yapılacak konak ve köy müzesi 8 ay içinde hizmete girecek. 854 bin liraya ihale edilen 2 katlı konakta muhtarlık odası, etüt yerleri, köy müzesi, sağlık birimi, köy odası ve çok amaçlı salon bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!