Sentetik uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü

Güncelleme Tarihi:

Sentetik uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2017 12:10

Sentetik uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü

Haberin Devamı


Ali KADI/NİĞDE,(DHA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye'de sentetik uyuşturucunun artık korkunç boyutlara ulaştığını söyledi .
Gürer, TBMM yaptığı konuşmada uyuşturucu kullanımıyla ilgili vahim tabloyu gözler önüne serdi. Uyuşturucuyla mücadelenin mutlaka Meclis Araştırmasının açılması gereken bir konu olduğunu kaydeden Gürer, "Türkiye'de artık sentetik uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştü" dedi. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi'nin, Türkiye'deki uyuşturucu kullanımıyla ilgili istatistiki verilerinden de bahseden Gürer, "Uyuşturucu kullanımı nedeniyle gerçekleşen ölümlerde ülkemizin Avrupa birincisi oldu. Son 10 yıl içinde uyuşturucu suçlarından cezaevlerinde yatanların sayısının yüzde 400 oranında arttı. Uyuşturucu 10 yaşlarına indi ve acıdır ki kız çocuklarında da giderek yayılıyor" dedi.
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi'nin verilerine göre son 10 yıl içinde uyuşturucudan yatan hasta sayısının yüzde 381 oranında arttığını, bunların yüzde 11'inin 15 yaşın altındaki çocuklardan oluştuğunu ifade eden Gürer, uyuşturucudan yatan hastaların yüzde 40'ının 15-19 yaş aralığında, yüzde 30'unun 20-24 yaş aralığında ve yüzde 11'nin ise 25-29 yaş aralığında olduğunu söyledi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!