Lüks araçlar için senaryolu vurgun!

Güncelleme Tarihi:

Lüks araçlar için senaryolu vurgun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 20:59

Kiralık araçlarla, çete üyelerinin kullandığı lüks araçlara çarparak sigorta şirketlerinden milyonlarca lira tahsilat yapan çete çökertildi. Yaklaşık 2 yıl süren projeli çalışmanın ardından 13 ildeki trafik sigortası vurgunu ortaya çıkarıldı. Senaryolu kaza yöntemleriyle sigorta şirketlerini milyonlarca dolandıran organize suç örgütünü belirleyen polis, Ankara merkezli operasyon yaptı. Operasyonlarda 25 kişi gözaltına alınırken, 3 tabanca, çok sayıda mermi, kiralık araç sözleşmeleri, kaza tutanaklarına el konuldu.

Haberin Devamı

Polis, senaryolu trafik kazasıyla nasıl vurgun yapıldığını ortaya çıkardı. Buna göre çete üyesi önce lüks bir araç satın alırken bir başka çete üyesi de düşük

Lüks araçlar için senaryolu vurgun

model araç kiralıyor.

MOBESE ve güvenlik kameraların olmadığı noktalarda kiralık aracı kullanan çetenin üyesi, çeteye ait lüks araca çarpıyor. Kazaların tamamında kiralık araç asli kusurlu olarak belirleniyor.

Daha inandırıcı olması için Jandarma ve Polis ekipleri de aranarak sözlü beyanda bulunan çete üyeleri, bazen de kaza yerine ambulans çağırarak ile çağırıp, “başım, boynum ağırıyor” diyerek tedavi oluyorlar. Senaryolu kazaya böylece inandırıcılık kazandıran çete daha sora kaza raporu tutarak sigorta şirketlerinden para alıyorlar. Çete üyelerinin, bu yolla kullandıkları lüks araçlara 40-50 kez kaza yaptırarak vurgun yaptıkları belirlendi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!