Sen beni bir de gençken görecektin!

Güncelleme Tarihi:

Sen beni bir de gençken görecektin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 17:18

Merve Yıldırım (Zodyaklı) Hürriyet Kampüs için yazdı.

Haberin Devamı

Yakında otuz yaşıma gireceğim ve gerçekten depresyondayım. Paranormal bir kedim, ilgi manyağı bir köpeğim, ortalamanın altında seyreden bir kariyerim var. Geçenlerde benimle bir röportaj yapılmıştı, tak diye beynimden vuran bir soru geldi. “Gençlere neler tavsiye edersiniz?” diyerek. Ama... Ama ben de henüz gencim. Henüz dünya evine girmedim, henüz yalıda oturmuyorum, henüz çocuğumda yok.. Daha geçen hafta bir festivalde coşmuyor muydum? Gençlere ne tavsiye verebilirim ki?

 

-Gençlere ne tavsiye verirsiniz?

-Yaşlanmayın!

 

Verebileceğim en gerçekçi tavsiye bu olsa gerek. Bakire kanı ile besleyin kendinizi ve yaşlanmayın. Çünkü yaşlanmaya başladığınız an insanlar her konuda olgun, sorumluluk sahibi, her konuda bilgili olduğunuzu düşünmeye başlıyor. Oysa siz de bütün servetinizi bayılarak yaptığınız pilatesin karşılığında elde ettiğiniz düz karnınızla göbek açık bluzlar giymek istersiniz.

 

Haberin Devamı

Belki de sistem yanlıştır. Yaşlılar zaten geçmiş bir dünya üzerine tavsiye verdikleri için dünya devasa bir kaosun içerisindedir. Belki de asıl yaşlıların tavsiye alması gerekiyordur. Üzerlerine yapışmış kalıplardan kurtulmaları gerekiyordur. Belki de basma etekler, döpiyesler, chp kadın kolları başkanı gibi kızıla boyalı saçlardan daha ilerisinde bir moda anlayışına sahip olmaları gerekir. Belki de, yaşlı çiftler sokaklarda, parklarda öpüşmeli, gençleri illallah ettirmeli. Modanın devleri yaşlıları marka yüzü yapmalı! Yaşlı oyuncular, oturaklı, ihanete uğrasa bile gıkını çıkarmayan mağrur roller yerine, flörtöz, delikanlı rollerde oynamalı.

 

Kim bu görünmez anlaşmaları yapanlar? Neden bütün yaşlıların suratı asık? Hayatımın son 20 yılı kalsa, köşeme çekilip döpiyesimin kenarıyla oynamazdım herhalde. Gençleri troller, dalga geçecek, eğlenecek bir şeyler bulmaya çalışırdım kendime.

 

Haberin Devamı

Şimdilerde de üzerime yapışan otuz yaş baskısı var, ya yuva kurmak zorundayım ya da kariyerine kafayı takmış biri gibi görünmek zorundayım. Oysa içimden gelen uzaklara gidebilme özgürlüğüne sahip olmak, daha önce hiç tatmadığım içkileri içmek.

 

Şu anda yaşınıza göre ne yapmanız gerektiği söyleniyorsa unutun. Bunu söyleyenlerin hepsi yaşlı, kendi dönemlerinde öyle yaptıkları için direttikleri anlamsız bir tutum. Ruhun bir yaşı var mı? Olmamalı, kiraladığınız bedene göre hareket etmektense, bedeniniz ruhunuza göre hareket etmeli. Böylece sonsuza dek değilse bile, sınırları zorlayana dek genç kalabilirsiniz!  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!