Selin Sayek Böke : Türkiye'nin terörle ve darbecilerle mücadele etmek için OHAL'e ihtiyacı yok (2)

Güncelleme Tarihi:

Selin Sayek Böke : Türkiyenin terörle ve darbecilerle mücadele etmek için OHALe ihtiyacı yok (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 18:20

Selin Sayek Böke : Türkiye'nin terörle ve darbecilerle mücadele etmek için OHAL'e ihtiyacı yok (2)

Haberin Devamı

"FETÖ'NÜN FATURASI AKP'YE MUHALİF OLANLARA KESİLİYOR"

Selin Sayek Böke, "OHAL rejimiyle bir yandan AKP içerisindeki FETÖ'cüler himaye edilirken öte yandan da darbeyle bağı olduğuna dair ortada hiç bir hukuki delil olmayan on binlerce vatandaşımız hapsediliyor, işten atılıyor, fişleniyor, hem bugünleri hem yarınları karartılıyor. OHAL rejimiyle Türkiye'nin başına FETÖ belasını açan, Meclis'in ve milletin bombalanmasına zemin hazırlamış olan siyasetçiler korunuyorlar. FETÖ'nün faturası AKP'ye muhalif olanlara, AKP'ye muhalif olan memura, AKP'ye muhalif olan televizyon kanalına , AKP'ye muhalif olan polise, AKP'ye muhalif olan öğretmene, ve akademisyene yani kısacası millete kesiliyor" dedi.

"İÇİNİZDEKİ FETÖ'CÜLERİ NE ZAMAN TEMİZLEYECEKSİNİZ?"

Selin Sayek Böke, "Türkiye AKP'nin 14 yılllık cemaatlerle komisyonu sonucunda 15 Temmuz gecesinde bir felaket yaşadı. Bu felaketin sorumluları mutlaka hesap vermek zorundalar. Hiç kimse siyaseten zarar görmemek için OHAL rejiminin arkasına sığınarak içindeki FETÖ'cüleri himaye edemez. Dolayısıyla buradan bugün yine AKP'ye ve hükümete şu soruları yöneltme ihtiyacı duyuyoruz. İçinizdeki FETÖ'cüleri ne zaman temizleyeceksiniz? Devleti 14 yıldır FETÖ'ye teslim etmiş olan AKP'lileri ,FETÖ'cüleri daha ne kadar koruyacaksınız ? Siyaset içerisindeki FETÖ'cüleri araştırmak üzere kurulmasını teklif ettiğimiz Meclis Komisyonu'nun kurulmasını neden reddettiniz ? Neden korkuyorsunuz ? Darbe komisyonunu işler kılmak yerine önünde engel oluşturmakta neden ısrar ediyorsunuz? Kısacası OHAL'i içinizdeki FETÖ'cülere can simidi yapmaya daha ne kadar devem edeceksiniz? Biz bu sorulara AKP hükümeti yanıt verene kadar sormaya devam edeceğiz . AKP'nin OHAL'İ FETÖ'ye kalkan yapmasına asla ama asla izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz'da milletin ve Meclis'in iradesine kast edenler, vatandaşlarımız şehit edenler, ve onlara bu ülkeye teslim eden bütün sivil uzantıları ve sivil darbecileri mutlaka hukuk önünde tarih önünde ve millet önünde hesap vermeye götüreceğiz" diye konuştu.

"ANCAK FAŞİST REJİMLERDE BUGÜN YAŞADIĞIMIZ HUKUKSUZLUKLAR YAŞANABİLİR"

"Açıkça OHAL rejimiyle FETÖ'nün AKP uzantılarına bir kalkan oluşturuluyor" diyen Selin Sayek Böke, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bir yandan da OHAL rejimiyle AKP ve FETÖ'ye muhalif olan kim varsa hepsinin sesi bastırılıyor. Türkiye'ye AKP darbe ile mücadele kılıfıyla çok açık bir darbe yaşatıyor. Türkiye'ye AKP bugün çok açık bir faşizm yaşatıyor. Ancak faşist rejimlerde bugün yaşadığımız hukuksuzluklar yaşanabilir. Ancak faşist rejimlerde haklıların değil, güçlülerin değil, güçlülerin sopasının hukuka dönüştüğü , güçsüzlerin savunulamadığı düzenler inşa edilir. Bugün saray rejiminin hukuku güçlüyü koruyor, zengini koruyor. Bakın Cerattepe'de ne oldu ? Cerattepe'de hangi partiye oy verdiğinden bağımsız olarak Artvin'liler birlik oldular ve topraklarını, ağaçlarını o doğayı savundular. Ve o doğayı savunanlara karşı AKP' de geldi, rantçı holdingleri savunmaya karar verdi. Bir tarafta Artvin halkı var, bir tarafta açıkça rantçı holdingler var . AKP'nin mahkemeleri halkı değil, rantçı holdingleri yandaş bildi kendine. Birkez daha açıkça şu gerçek ortaya çıktı. AKP halkın değil yandaş holdinglerin hükümeti olmayı tercih ettti. Ancak faşist rejimlerde televizyon kanalları, radyolar , gazeteler sadece muhalif oldukları için susturulurlar. Üstelikte polis zoruyla susturulurlar. Bugün sarayın OHAL rejimi üniformalı darbecilerin o gece yaptığını şimdi sivil bir darbeyle basın kuruluşlarını polis zoruyla susturuyorlar. Şunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor asker üniformaları üzerlerinde silah zoruyla medyayı susturmaya kalkanların karşısında durduğumuz gibi, bugünde sivil darbeyle televizyonları ve radyoları kapatanların karşısındayız. Asla Türkiye'de farklı seslerin susturulmasına , farklı renklerin görülmesine engel olunmasına izin vermeyeceğiz. Askeri darbeye de karşıyız, sivil darbeye de. Yine ancak faşist rejimlerde öğretmenler liyakat esasına göre değil de, dikdatöre biat edip etmediklerine göre atanırlar. Bugün sarayın OHAL rejimi öğretmenleri mülakatla atıyor ve öyle pervasızlar ki mülakatta reis kimdir diye sormayı hak görüyorlar."

"EĞER İŞKENCE YOKSA BUNDAN KORKMADAN KOMİSYONU ÇALIŞTIRMALILAR"

Selin Sayek Böke, "Türkiye'yi 14 yılda asker üniformalı FETÖ darbecilerine işte tam da bu kafayla teslim etmişlerdi. Şimdi aynı kafa Türkiye'ye bir OHAL rejimi dayatıyor. Ancak baskıcı faşist rejimlerde sınır ötesinde savaşlar aranır. Buğün sarayın OHAL rejimi ülkemizin kuruluş belgesi olan tapu senedi olan Lozan'ı tartışmaya açarak Irak'ta Suriye'de uzun ve topyekün bir savaşa hazırlanarak iç ve dış politikada kendi sıkışmışlığını Mehmetçiğin canı pahasına aşmaya çalışıyor. Yine faşist rejimlerde işkence iddiaları gündeme gelir. Bugün de Türkiye'de işkence iddiaları gündemin ana maddesinde ve bu OHAL rejimiyle işkence iddialarını sümen altı etme gayreti ortaya çıkıyor. Görmezden geliyorlar, bunu asla 2016 Türkiye'sinde asla kabul etmemiz mümkün değil. Biz bir kez daha bugün itibariyle işkence iddialarının Meclis'te araştırılması teklifimizi yineledik. Eğer işkence yoksa bundan korkmadan komisyonu çalıştırmalılar. Çalıştırmadıklarına göre korktukları bir gerçeğin olduğunu da altını çizmek zorundayız. Bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olmaya devem edeceğiz. Biliyoruz ki faşist rejimler yönetme kapasitelerini yitirdiklerinde son çare olarak gündeme faşizmi getirirler. İşte AKP'de yönetme kapasitesini kaybettiği için tek çare kendini kurtarmak adına Türkiye'yi bir OHAL faşizmine teslim ediyor. Böyle baskıcı rejimlerde, böyle faşizan rejimlerde güven olmaz, istikrar olmaz, huzur olmaz. Dolayısıyla da ekonomik kalkınma da olmaz. Güvenin olmadığı yerde, istikrarın olmadığı yerde , huzurun olmadığı yerde, kuralların hukukun olmadığı yerde zenginlikte olmaz" dedi.

"OVP AÇIKÇA AKP'NİN TÜRKİYE'YE ÖDETTİĞİ EKONOMİK BEDELLERİN İTİRAFIDIR"

Selin Sayek Böke," Hükümet tarafından dün laf arasında OVP (Orta Vadeli Program) açıklandı .Hala Resmi Gazete'de açıklanmasını bekliyoruz. Bu açıklanmış olan OVP açıkça AKP'nin Türkiye'ye ödettiği ekonomik bedellerin itirafıdır. AKP ekonomiyi de yönetemediğini dün açıkladığı OVP ile itiraf etmiş oldu. Bu itiraflar neydi biliyor musunuz ?Türkiye ekonomisi küçülecek. Eskisi kadar büyümeyecek dediler , işsizlik artacak biz buna engel olamayacağız dediler. Enflasyon daha da artacak , pazara giden vatandaş mutfakta ateşi daha da hissedecek dediler. Cari açık artacak, Türkiye uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşlarının iki dudağı arasına sıkışmaya devam edecek dediler. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolarlara çıktığı küresel ortamı bulamayacağı için , bugünden sonra daha da zorlanacak biz de ülkeyi yönetemediğimiz için siz fakirleşeceksiniz dediler. Açıkça AKP ekonomiyi yönetemediğini dün açıkladığı OVP ile itiraf etmiş oldu. Bu itirafın sonunda şu gerçekte çok açık bir şekilde ortaya çıktı. 2012 yılının sonunda Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 için hedefler açıklamışlardı. Biz o dönemde de AKP'nin ekonomi anlayışıyla bu hedeflerin hayal olduğunu söylemiştik. Şimdi bu hedeflerin hayale dönüştüğü Türkiye'nin potansiyelinin çok altında , hak etmediği bir şekilde Cumhuriyet'inin 100. yılını kutlayacağı da açıkça AKP tarafından itiraf edilmiş oluyor. AKP rejimi OHAL'lerle hepimize tüm vatandaşlarımıza çok ağır bir ekonomik ve çok ağır bir siyasi bedel ödetiyor. Şunun tüm kamuoyu tarafından açıkça bilinmesini istiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz , AKP faşizminin bütün bu uygulamalarına karşı, faşizmin mağdur ettiği , ezmeye, baskılamaya kalktığı tüm kesimlerle birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye hak ettiği demokrasiye çok kısa zamanda bu mücadeleyle mutlaka kavuşacak" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!