Selçuk'taki afetlerde toplanma yerleri seçildi

Güncelleme Tarihi:

Selçuktaki afetlerde toplanma yerleri seçildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 12:52

Selçuk'taki afetlerde toplanma yerleri seçildi

Haberin Devamı

İZMİR'in Selçuk ilçesindeki her mahallede, her vatandaşın ulaşabileceği ilgili genelgelere uygun afet toplanma yerleri belirlendi.

Selçuk'ta afet toplanma alanlarının belirlenmesi ve olası depremlere yönelik tedbirlerin amacıyla TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet ve Deprem Bilincini Yaygınlaştırma ve Yapı Stoğunu İyileştirme Komisyonu tarafından Selçuk Belediyesi'nde bir toplantı düzenlendi. AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve muhtarların da katıldığı toplantıda yapılan sunumlarda Selçuk'ta her mahallede, her vatandaşın ulaşabileceği ilgili genelgelere uygun afet toplanma yerleri ve olası bir depremde yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Başkanı Ahmet İncir, Türkiye'nin, özellikle de Ege Bölgesi'nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak "Deprem tıpkı yağmur gibi, fırtına gibi bir doğa olayıdır. Afeti oluşturan bizim binalarımız ve orada oluşan can ve mal kaybıdır. Depremden herhangi bir şekilde kaçış yoktur. Afetten sonra toplanmak için mutlaka afet toplanma yerleri oluşturulması gerekiyor. En azından ilk 12 saatin geçirileceği bu yerler insanların paniğini atlatması açısından çok önemli. Başbakanlığa bağlı olarak görev yapan AFAD depremlerle ilgili koordinasyon sürecini yürütüyor. Dolayısıyla toplanma yerlerinin AFAD tarafından onaylanması gerekiyor" dedi.

SELÇUK İÇİN BEŞ YER

AFAD'ın verilerine göre tespit edilen afet toplanma yerleri olarak belirtilen tören alanı, Pamucak'ta bulunan iki alan, Kurudağ Mevkii'nde bir alan, Çorak Mevkii Futbol Sahası civarı gibi yerlerin durumları gözden geçirildi.  Başbakanlık genelgesine göre bu yerlerin alt yapı durumu, imar plandaki durumu,  afet durumunda rahatlıkla ulaşılabilirliği, engelliler için rahatlıkla ulaşılabilir olması gerektiği belirtilerek; bu yerlerin AFAD onayına sunulması gerektiği belirtildi. Toplantının sonunda bir açıklama yapan Başkan Bakıcı, "Bizler ilçenin sorumluları olarak üzerimize düşenleri yapmak zorundayız. Belirleyeceğiz afet toplanma alanlarında bunlarla ilgili lojistik merkezlerin, konteynırların, içerisinde en azından diğer yardım malzemelerinin olmasını sağlamak da yarar vardır. Bunların ötesinde her mahallede bilgilendirme ve gönüllü olacak kişilerin tespitiyle bir süreci başlatacağız. Gönüllülerin eğitimi ve afet toplanma yerleri ile ilgili gerekli adımların prosedürler içerisinde atılmasıyla devam edecek. Deprem gerçeğinden hiçbir şekilde kaçmayarak önce insan hayatını, daha sonra maddi kayıpların en aza indirmek adına çalışacağız" dedi.

SELÇUK (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!