Selçuklu'da 10 okulda 'Değerler Sokağı' açıldı

Güncelleme Tarihi:

Selçukluda 10 okulda Değerler Sokağı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 16:09

Selçuklu'da 10 okulda 'Değerler Sokağı' açıldı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUKLU Belediyesi tarafından 10 okulda 'Değerler Sokağı' ile 15 okulda 'Okuma Köşleri' bölümü açıldı. 
Selçuklu Değerler Eğitimi Programı kapsamında, 10 adet okulda gerçekleştirilen “Değerler Sokağı” ile “KOP la Okuyorum Hayallerim Zenginleşiyor” projesi kapsamında 15 adet okuma köşesinin toplu açılışı Yukarı Pınarbaşı İlkokulu'nda gerçekleşen törenle gerçekleştirildi. SEDEP mehteran Takımının gösterisiyle başlayan programda Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu da öğrencilerle söyleşi yaptı. 
Açılış törenine, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Yukarı Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Mıstık Alım, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Değerler Eğitimi Programı'nın (SEDEP) sadece Konya'nın değil Türkiye'nin önemli markalarından birisi haline geldiğini ifade etti. SEDEP'in kurumların bir arada çalışma kültüründe geliştirdikleri önemli bir proje olduğunu belirten Altay, ''Necmettin Erbakan Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Belediyesi ile birlikte yürütülen program gün geçtikçe kendini yenilemeye devam ediyor . Bugün yine iki güzel iş yapıyoruz. Birincisi SEDEP Sokaklarının ve koridor kütüphanelerimizin açılışını yapacağız. İkincisi de kıymetli hocamız Yavuz Bahadıroğlu öğrencilerimizle buluşturacağız. Projelerimizde Konya KOP İdaresinin de çok büyük desteği var. Aynı zamanda maddi bir destekleri de söz konusu. Ayrıca KOP İdaresi ile birlikte de bir çocuk kütüphanesi kurmak için çalışma yürütüyoruz. İnşallah yine Konya'ya çok güzel bir eser daha kazandırmış olacağız. Programa katılan herkese teşekkür ediyor SEDEP Değerler Kütüphanemizin ve SEDEP sokaklarının hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Dünyaya gelen her insan dünyanın bir yerlerine muhakkak bir ayak izi bıraktığını ifade eden Yazar Yavuz Bahadıroğlu,  bazı insanların da yüreklerde yürek izi bıraktığına dikkat çekerek, tarihin sadece yürek izi bırakan insanları andığını kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!