Selçuklu Belediye Başkanı, Sillelilerle biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu Belediye Başkanı, Sillelilerle biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 17:17

Selçuklu Belediye Başkanı, Sillelilerle biraraya geldi

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUKLU Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Sille sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Altay, Sille Ak Camii’ nde kılınan namazın ardından vatandaşlarla sohbet etti.
Selçuklu Belediyesi tarafından her hafta farklı bir lokasyonda gerçekleşen Cuma buluşmaları devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın bu haftaki adresi Sille oldu. Sille Ak Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altay, belediye hizmetleriyle ilgili olarak vatandaşlardan gelen istek ve önerileri dinledi.
Son yıllarda yapılan yatırımlarla Sille’yi Anadolu’daki sayılı turizm merkezlerinden biri haline getirdiklerini söyleyen Başkan Altay, “Sille’de birçok tarihi eserin restorasyonunu gerçekleştirdik. Ak, Çay, Mormi, Orta ve Subaşı camileri restore edilerek ibadete kazandırıldı. Aya Elenia Müzesi ve Zaman Müzesi restore edildi. Tarihe Vefa projesi kapsamında restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Zaman Müzesi, Sille Deresi Projesinden sonra bu yılda Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, 47 belediyenin 83 proje ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, Sille Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projeleri, süreklilik ödülü kazandı. Sille Deresi su tutma ve çevre düzenlemesi, taş kaplama, evlerin restorasyonu, çeşme restorasyonları, mağaralar bölgesinde arkeolojik temizlik, Şeytan Köprüsü ıslahı ve aydınlatılması gibi birçok proje ile tarihi mirasa sahip çıkıyoruz” dedi.
Yürütülen çalışmaların Sille’ye katma değer sağladığını ifade eden Başkan Altay, “Sille Barajında çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak proje yüzde 90 oranında tamamlandı. Proje ile Sille Barajı, Konya’nın yeni piknik ve mesire alanına dönüşmüş olacak. Oradaki su ile Konya’yı buluşturmayı planlıyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!