Selçuk Üniversitesi’nde ‘Otizm Farkındalığı’ yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Selçuk Üniversitesi’nde ‘Otizm Farkındalığı’ yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 10:44

Selçuk Üniversitesi’nde ‘Otizm Farkındalığı’ yürüyüşü

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) – KONYA Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla otizmli çocuklarla birlikte tişört boyama etkinliği ve yürüyüş gerçekleştirdi. 

Etkinlik, tişört boyama ve otizm farkındalık ağacına otizmle ilgili görüşlerin yer verildiği yaprakların asılmasıyla başladı. Ardından, ‘Otizmin farkındayız’, ‘Selçuk otizmle el ele’, ‘Farklıyız, farkındayız’ gibi sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Gökkuşağı AVM önünde başlayan yürüyüş, otizme dikkat çeken pankartlarla Kampüs alanı içerisindeki caddelerde gerçekleştirildi. 

“68 ÇOCUKTA BİR GÖRÜLÜYOR” 

MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, otizmin; 3 yaşından önce başlayan gelişimsel bozukluklar olduğunu ve yaşam boyunca devam ettiğini söyledi. Otizmin, 20 yıl önce 10 binde bir çocukta görülürken, günümüzde 68 çocukta bir görülme sıklığının bulunduğunu ifade eden Öğr. Gör. Güler, “Dünya Otizm Farkındalık Günü, dünyada ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmektedir. Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Engelli ve Rehabilitasyon Programı olarak farkındalık oluşturmak ve özellikle de üniversite gençliğimizde bu bilinci oluşturmak amacıyla birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizle etkinliğimizi planladık. Amacımız; günümüzde 68-70 çocukta bir görülme sıklığı olan otizmin, gençler tarafından, tüm insanlar tarafından fark edilmesidir” diye konuştu. 

“HERKESİN BU FARKINDALIĞI YAŞAMASINI İSTİYORUZ” 

MYO öğrencilerinden Nurselay Tutak ise otizmin bir hastalık değil, gelişimsel bir bozukluk olduğunu belirterek, etkinlikle bunu insanlara duyurmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini aktardı. Tutak, “Otizmli arkadaşlarımızı da çağırarak, onların bir nebze olsun eğlenmelerini sağladık. Herkesin bu farkındalığı yaşamasını istiyoruz ve bu konuda çoğu insanın bilinçli olmadığını fark ettik. Amacımız; bu konuda bilinci artırmak” dedi.



Etkinliğe katılan Selma Oruç ise otizmli çocuk annesi olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin otizmli çocukların sosyalleşmesi adına oldukça fayda sağladığını, eğitsel anlamdaki çalışmaların da çocukların gelişimi açısından önemli olduğunu anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!